5 ελληνικοί προορισμοί στο “best value” του trivago

5 ελληνικοί προορισμοί στο “best value” του trivago

Η λίστα των Best value προορισμών για το 2014 περιέχει τα πάντα. Από πόλεις που έχουν τεθεί υπό την προστασία της UNESCO για την πολιτιστική κληρονομιά τους όπως η Plitvička Jezera στην Κροατία, μέχρι και την μακρινή Puerto Princesa, στις Φιλιππίνες. Η λίστα είναι αποτέλεσμα των απόψεων των ταξιδιωτών και του αριθμού των κριτικών που έχουν γραφτεί σε περισσότερα από 200 διαφορετικά booking sites και στην trivago.

Ελληνικοί προορισμοί και στην πρώτη δεκάδα

Στην τρίτη θέση της λίστας συναντάμε την Ίο και πιο συγκεκριμένα τη Χώρα της Ίου με την ίδια μέση τιμή διανυκτέρευσης (50 ευρώ). Ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου με ειδυλλιακά τοπία και μια μαγευτική θέα από ψηλά με τα λευκά σπιτάκια με τις μπλε οροφές. Η παρουσία της Ελλάδας είναι αισθητή στην πρώτη δεκάδα, καθώς στην έκτη θέση βρίσκεται ο χειμερινός προορισμός Μεγάλο Πάπιγκο, πολύ κοντά στο βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, το Βίκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Πάπιγκο είναι ο ακριβότερος προορισμός της δεκάδας με μέση τιμή διανυκτέρευσης 58 ευρώ.Στη τέταρτη θέση βρίσκεται ένας ακόμα προορισμός από το Μαρόκο, η Merzouga, με μέση τιμή διανυκτέρευσης 50 ευρώ.

Αρκετά ψηλά στη λίστα και στην 25η θέση βρίσκονται τα Χανιά της Κρήτης με ποσοστό δημοτικότητας 95,79% και με μέση τιμή διανυκτέρευσης 70 ευρώ. Η πόλη που είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, χτισμένη από τον Κύδωνα, γιο του Ερμή, (κατά άλλους του Απόλλωνα) και της κόρης του Μίνωα, Ακακαλίδας. Τα Χανιά θεωρούνται μιας από τις πιο πολύ-φωτογραφημένες πόλεις παγκοσμίως και δεν αποτελεί έκπληξη καθώς κάθε σοκάκι της κρύβει και μια πτυχή της ιστορίας. Η παλιά πόλη των Χανιών, με τα γραφικά σοκάκια και ο λόφος Καστέλι, με το βυζαντινό φρούριο, που ορθώνεται πάνω από το τουρκικό τζαμί στο Ενετικό λιμάνι σίγουρα κατακτούν την πρώτη θέση στη must visit λίστα των αξιοθέατων.

 

Λίγο πιο κάτω στην 39η θέση, βρίσκεται η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο, η αλλιώς πόλη του έρωτα, με ποσοστό δημοτικότητας 95,04% και μέση τιμή 87 ευρώ. Ίσως μια από τις λίγες Ελληνικές πόλεις που δε χρειάζεται συστάσεις ούτε για την ιστορία της ούτε για την ομορφιά της.  Η πλατεία Συντάγματος, το Μπούρτζι, η αρχαία Επίδαυρος (βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση), οι Μυκήνες του νομού Άργους, είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Χωρίς αμφιβολία το Ναύπλιο είναι μια από εκείνες τις πόλεις που μια επίσκεψη δεν αρκεί. Η πόλη που συμπληρώνει τη λίστα  των Ελληνικών πόλεων δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη.

 

Η συμπρωτεύουσα, καταλαμβάνει την 95η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 90,07% και μέση τιμή 67 ευρώ. Η αγαπημένη πόλη των Ελλήνων, που ξέρει πώς να φυλακίζει τις καλύτερες στιγμές των ταξιδιωτών που την επιλέγουν, αποτελεί μια από τις πόλεις που αξίζει να ανακαλύψουν οι ταξιδιώτες παγκοσμίως. Ο Λευκός Πύργος, τα Κάστρα, ο τάφος του Φιλίππου στη Βεργίνα (στη Βέροια), είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε. Όταν η νύχτα πέσει. Η πόλη φοράει τα καλά της και υπόσχεται να κάνει τους επισκέπτες της να περάσουν υπέροχα. Και αυτή είναι μια υπόσχεση που η Θεσσαλονίκη πάντα πραγματοποιεί…

 

 

Πηγή: checkin.trivago.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ