Ετοιμάζουν μηνύσεις οι γονείς του Παντελίδη

Μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων θα υποβάλλουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι γονείς του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη που χάθηκε στο μοιραίο τροχαίο της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Οι γονείς και ο δικηγόρος τους Χαράλαμπος Λυκούδης έχουν πλέον στα χέρια τους τις εκθέσεις και των πέντε τεχνικών συμβούλων τους, αλλά και πολύ σημαντικά στοιχεία που φέρεται ότι αντικρούουν την έκθεση των ειδικών πραγματογνωμόνων της Τροχαίας.

Σε ό,τι αφορά στην ταχύτητα του οχήματος η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη (μέσω του πορίσματος που έχει στα χέρια της από δικούς της τεχνικούς συμβούλους) ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε το όχημα να έχει ταχύτητα 118 χιλιομέτρων, αλλά 80 χιλιόμετρα. Σε διαφορετική περίπτωση το όχημα θα είχε φτάσει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και θα είχαμε θρηνήσει πολλά περισσότερα θύματα.

Η οικογένεια του τραγουδιστή έχει το πόρισμα του δικού της πραγματογνώμονα που αναφέρει ότι εάν οι μπάρες ήταν στο σωστό ύψος και συντηρημένες κατάλληλα, το όχημα δεν θα είχε ανατραπεί, ενώ η κακή τους κατάσταση θα είχε κρατήσει το βάρος και δε θα έσπαζαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη.

Αναφέρεται ότι το κάθισμα του οδηγού ήταν τραβηγμένο μπροστά. Η απόστασή του από τα πεντάλ του οχήματος ήταν 48 εκατοστά. Επίσης οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας αναφέρουν στις εκθέσεις τους ότι κανείς από τους τρεις δεν φορούσε ζώνη.

Ποιος οδηγούσε

Στοιχεία για το ποιος οδηγούσε το όχημα, αλλά και σε ποια θέση καθόταν καθένας από τους επιβαίνοντες περιέχονται και στις γνωματεύσεις του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππου Κουτσάφτη και του δικαστικού πραγματογνώμονα και γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου. Τα στοιχεία των εκθέσεων αυτών αλλά και ένα στοιχείο από την πραγματογνωμοσύνη των ειδικών της Τροχαίας που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ανατρέπουν τις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές σχετικά με το ποιος οδηγούσε.

 

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Παντελίδη για το πόρισμα

«Πόλεμος» για το πόρισμα του δυστυχήματος του Παντελίδη – ΒΙΝΤΕΟ

Έκανε live μετάδοση στο Facebook και τράκαρε με 183 χιλιόμετρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ