Ταχίνι: Η υψηλή θρεπτική του αξία

Το ταχίνι, ο σησαμοπολτός, είναι ένα τρόφιμο γνωστό σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαιτέρως αγαπητό στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και στις Ασιατικές χώρες.

Στην Ελλάδα, καταναλώνεται όλο το χρόνο αλλά η κατανάλωση του αυξάνεται αισθητά κατά τις περιόδους νηστείας. Το ταχίνι μπορεί να καταναλωθεί ως αλοιφή, σε ταχινόσουπες, σε σαλάτες, στην παρασκευή πολλών πιάτων και γλυκών αντί άλλων ελαίων.

Δείτε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Δείτε επίσης:

Κράνα: Ιδιότητες και θρεπτική αξία

Η θρεπτική αξία της ντομάτας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ