“Hotspot” η Εθνική Οδός στο ύψος του Νέου Μοναστηρίου στο Δομοκό – ΦΩΤΟ

Το βράδυ της Τρίτης περισσότεροι από 700 μετανάστεςπρόσφυγες που επέβαιναν σε 14 λεωφορεία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας να κινούνται στο Νέο Μοναστήρι και τους απαγορεύθηκε να συνεχίσουν προς Ειδομένη.

Αυτή την ώρα, όπως αναφέρει το karditsalive.net, οι μισοί και πλέον έχουν αποχωρήσει προς την κατεύθυνση που επιθυμούν, αφού πρώτα έγινε καταγραφή και έλεγχος των εγγράφων τους, ώστε τυπικά από πλευράς της Ελλάδας να είναι εντάξει στο να μπορούν να περάσουν τα σύνορα.

Φυσικά όταν φθάσουν εκεί θα πρέπει να περιμένουν την απόφαση του γειτονικού κράτους και αν είναι τυχεροί να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με το karditsalive.net, νέα λεωφορεία αναμένεται να προστεθούν τις επόμενες ώρες με μετανάστες – πρόσφυγες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου.

Ωστόσο, στο Νέο Μοναστήρι παραμένουν πέντε λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες. Στο σημείο βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος, αλλά και ο Δήμαρχος Σοφάδων Θ. Σκάρλος προσπαθώντας να συντονίσουν τις ενέργειες, ως προς την ανθρώπινη πλευρά θέματος, που έχει να κάνει με την παροχή φαγητού, νερού για όσους παραμένουν εκεί.

Σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net ο κ.Σκάρλος τόνισε ότι: «ο Δήμος από την πλευρά του έκανε ότι είναι δυνατόν για να παράσχει τα απαραίτητα στους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας. Συγκεκριμένα μοιράστηκε φαγητό, γάλατα και φαρμακευτικό υλικό όπου απαιτούνταν».

Όπως τόνισε ο κ. Σκάρλος όμως «η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι και το κράτος θα πρέπει να οργανώσει κεντρικά αυτή την μετάβαση των ανθρώπων στο σημείο που επιθυμούν και όχι με τον τρόπο που γίνεται αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε επίσης:

Στην ουρά οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ