Μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα – Κλείνουν τα Τέμπη για δύο ώρες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται αλλά και για το φορολογικό.

Τα τρακτέρ έχουν κατέβει στους δρόμους σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, με τους αγρότες να δείχνουν διατεθειμένοι, μετά και το ναυάγιο στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, να εντείνουν τη δράση τους.

Στα Τέμπη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 1.000 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Σήμερα, οι αγρότες αναμένεται να προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου, από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Στον Προμαχώνα, το μπλόκο που έχει στηθεί από τις 15 Ιανουαρίου αριθμεί πλέον περισσότερα από 1.300 τρακτέρ, ενώ στην Χαλκηδόνα, οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας χθες το πρωί. Στο σημείο φτάνουν ενισχύσεις με τρακτέρ από τα Γιαννιτσά. 

Αποφασισμένοι να κλείσουν επ’ αόριστον την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών δηλώνουν οι αγρότες στα Μάλγαρα, οι οποίοι χθες το βράδυ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό. 

Ίδιο το σκηνικό και στον κόμβο της Νίκαιας, όπου καταφθάνουν αγρότες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Τι συζήτησαν Κατργούκαλος και αγρότες

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων, ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις τους σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες. «Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε από την πλευρά του ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην ισονομία και τη δικαιοσύνη, αλλά υπογράμμισε παράλληλα ότι υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις, όπου είναι απαραίτητο, και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με την κοινωνία.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Γκλέτσος στο μπλόκο “για να στηρίξει την κυβέρνηση” – ΒΙΝΤΕΟ

Πλήρες αδιέξοδο στη συνάντηση του Κατρούγκαλου με τους αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

Μπλόκα αγροτών σε όλη τη Θράκη – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ