Αυτή είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα – ΦΩΤΟ

Είναι γνωστή η ρήση: «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα». Στην περίπτωση του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή η γυναίκα είναι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ποια είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, με ρίζες από τη Χίο και τη Βαρσοβία.

Γνωρίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από 20 περίπου χρόνια στο Χάρβαρντ, όταν έκαναν και οι δυο μεταπτυχιακό. Εκείνη στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ είχε το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα και η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Αργότερα απέκτησαν τα άλλα δύο τους παιδιά τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Το 2007 θα ιδρύσει την MG Capital Advisors S.A., μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία, και το 2010 ιδρύει την Eternia Capital Advisors, μια εταιρεία asset management με ειδίκευση σε επενδύσεις hedge fund, που όμως είχε ατυχή κατάληξη.

Η ίδια είναι επίσης συνιδρύτρια του ελληνικού brand ρούχων «Zeus and Dione», που «παντρεύει» δημιουργικά την κλασική πλευρά του αρχαιοελληνικού και φολκόρ στιλ με σύγχρονα στοιχεία.

Η εταιρεία δημιουργεί σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες, από Έλληνες τεχνίτες με μακρά παράδοση στην τέχνη τους.

Σήμερα τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, από το Παρίσι μέχρι το Ντουμπάι, με ετήσια αύξηση του τζίρου, ενώ μόλις πρόσφατα το βρετανικό περιοδικό «Monocle» έκανε ειδική μνεία στα κομψά προϊόντα της.

Η κα Γκραμπόφσκι εμπνεύστηκε επίσης την ιδέα της Endeavor στην Ελλάδα. Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως.

Η Endeavor Greece στηρίζει τους επιχειρηματίες σε τρεις κυρίως άξονες: πρόσβαση σε αγορές, πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό, στρατηγικές συμβουλές σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνία.

Η αδυναμία του κ.Μητσοτάκη στην κα Γκραμπόφσκι φάνηκε και από το πρώτο μήνυμα του ως πρόεδρος της ΝΔ, καθώς έκανε ειδική αναφορά στην οικογένεια του. «Χωρίς την αγάπη και την στήριξη τους δεν θα ήμουν εδώ» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Η οικογενειακή φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη – ΤΩΡΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ