Η χώρα στη δίνη της κακοκαιρίας

«Χωρισμένη» στα δυο είναι η χώρα από το κύμα της κακοκαιρίας, με χιόνια και πολικό ψύχος στα βόρεια και τα ορεινά και βροχές και θυελλώδεις ανέμους στα νότια και τα πεδινά.

Νεφώσεις με βροχές, στα δυτικά καταιγίδες και χιόνια είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βέβαια, αναμένονται και διαστήματα ηλιοφάνειας στα κεντρικά και το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Θράκη να μην ξεπερνάει τους 2 βαθμούς, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και το βράδυ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα, σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις με βροχές από τις βραδινές ώρες, σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι εκδρομείς που επιστρέφουν στα αστικά κέντρα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσχερείς.

Σε αρκετά σημεία στα ορεινά οδικά δίκτυα οι οδηγοί χρειάστηκαν χθες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ λόγω του χιονιού ματαιώθηκαν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες Ξάνθη-ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός-Ατρόμητος Περιστερίου.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Στον Έβρο ανοιχτό παραμένει το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο , παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε επίσης:

Αίσιο τέλος στον απεγκλωβισμό ζευγαριού από τον χιονιά – Κάλεσαν στο 112

Δείτε πού χρειάζονται σήμερα αλυσίδες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ