Τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων

Στις μέρες μας τα βιολογικά τρόφιμα αποτελούν ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Αν και δεν υπάρχει επίσημος ορισμός, γενικά θεωρούνται ως βιολογικά τα τρόφιμα που η παραγωγή τους στηρίζεται σε φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης ασθενειών και ζιζανίων.

Τα βιολογικά τρόφιμα δεν διαταράσσουν την ισορροπία και τη γονιμότητα του εδάφους, μιας και η παραγωγή τους έγκειται στη μη χρήση φυτοφαρμάκων, χημικών λιπασμάτων, αντιβιοτικών ή ορμονών. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στα βιολογικά προϊόντα απαγορεύεται η χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ενώ επιτρέπεται η χρήση περιορισμένου αριθμού φυσικών μικροβιοκτόνων, εντομοκτόνων, μυκητοκτόνων και λιπασμάτων.

Οι προϋποθέσεις αυτές ασφαλείας θέτονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως βιολογικά θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση από κάποιον αναγνωρισμένο φορέα Έλεγχου και Πιστοποίησης. Γι’ αυτό και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν «χύμα» – μη συσκευασμένα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως βιολογικά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ