Με εγγύηση 700.000 ευρώ αποφυλακίζεται ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Της Άννας Κανδύλη

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 700.000 ευρώ κατόπιν απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που ελήφθη με πλειοψηφία 3 – 2, ο Ντίνος Μιχαηλίδης. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την αίτησή του και του επέβαλλαν πέραν της εγγυήσεως, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του, 80 ετών, και η βεβαρυμμένη υγεία του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που είχε δικάσει την υπόθεση, καταδίκασε επίσης τον γιο του Κυπρίου υπουργού, Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αναστάσιο Σοφό. Η σύζυγός του, Μαρία Σοφού, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο του Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Σαχπατζίδης

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου με Άκη – Ζήγρα και πολιτική αγωγή 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ