Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ

“Άνθρακες” χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ τον «θησαυρό» του πορίσματος ελέγχου του ΣΔΟΕ στην Ομοσπονδία, αναφέροντας ότι οι “συκοφάντες και οι λασπολόγοι είναι εκτεθειμένοι”.”Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν έχουμε καμία απολύτως απορία γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο διεξάγεται αυτή η επίθεση λάσπης εναντίον μας”, αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι ολόγος είναι  “γιατί είμαστε σταθερά και ασυμβίβαστα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και την Τρόικα αποκαλώντας το μνημόνιο φέρετρο και όχι ευλογία”. “Κυρίως όμως οι επιθέσεις εναντίον μας εξηγούνται γιατί κανένας από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγοράς Ηλ. Ενέργειας δεν κατάφερε να μας βάλει στην τσέπη του”, επισημαίνουν μεταξύ άλλων. Σε ότι αφορά το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την ομοσπονδία, η ΓΕΝΟΠ, επισημαίνει ότι βρέθηκε ένα  εικονικό τιμολόγιο αξίας 31.400 € που δεν έχει ανάμειξη η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί είχε ακυρώσει την εντολή μελέτης στην ENCOM και 12 τιμολόγια όπως λέει η εφημερίδα υπερτιμολογημένα.”Ο κόσμος με βάση όσα είχαν γράψει και ακούσει πέρσι θα περίμενε να έχουν βρεθεί χιλιάδες εικονικά και υπερτιμολογημένα τιμολόγια. Παρά ταύτα όπως λέει ο γνωστός για τον ρόλο του κ. Ρακιντζής βρέθηκαν μόνο 12″, τονίζεται στην ανακοίνωση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητής Δημόσιας Δίοικησης.

 

Η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ότι οι περιβόητες “υπερτιμολογήσεις” είναι “στον αέρα και αυθαίρετες” γιατί είναι “βασισμένες στο τι αποδείξεις είχε το ταξιδιωτικό γραφείο”, υπογραμμίζοντας ότι “πριν από το κάθε ταξίδι ή εκδρομή διενεργείτε έρευνα αγοράς για το κόστος τους”. “Επιπροσθέτως πρέπει να θυμίσουμε ότι πάντα πλήρωνε με δίγραμμες επιταγές και ποτέ μετρητά. Το ίδιο έκανε και η ΓΕΝΟΠ η οποία πραγματοποίησε 2 ταξίδια! Σε σχέση με το ταξίδι στη Γενεύη που υποτίθεται δεν έγινε, καλά θα ήταν κανείς να διασταυρώνει πρώτα γιατί αυτό έγινε στο Στρασβούργο”, αναφέρεται.

Τέλος, όσον αφορά για την μελέτη της ENCOM για την οποία έγινε λόγο, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι δεν συντάχθηκε και δεν πληρώθηκε αφού “ακυρώθηκε με την έκδοση των νομιμοποιητικών ακυρωτικών φορολογικών στοιχείων σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πριν αρχίσει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ”.  


Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ