• Κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα

  10:35 πμ, Δευτέρα 12 Ιάν 2015 10:35 πμ, Δευτέρα 12 Ιάν 2015

  «Αγρίεψε» πάλι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

  Ήλιος με... δόντια επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ξημερώματα οι θυελλώδεις άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του νομού.

  Ο υδράργυρος νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη έδειξε 6 βαθμούς. Βροχές έπεσαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.

  Στη Φλώρινα, όπου χιόνισε τις προηγούμενες ώρες, το θερμόμετρο το πρωί έπεσε κάτω από το μηδέν (-2). Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται, όσοι οδηγοί κινούνται στις επαρχιακές οδούς Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου, από το 1ο έως το 30ό χλμ.), Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χλμ.), Αμυνταίου-Καστοριάς (μέσω Λεχόβου), Φλώρινας-Νυμφαίου (από το 12ο έως το 21ο χλμ.).

  Το ίδιο ισχύει για τις εθνικές οδούς Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας, από το 1ο έως το 25ο χλμ.), Φλώρινας-Κοζάνης (από το 1ο έως το 22ο χλμ.), Φλώρινας-Νίκης (από το 1ο έως το 17ο χλμ.), όπως, επίσης, στο ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας.

  Εξάλλου, στην Πέλλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

  Στο Κιλκίς, κλειστός παραμένει, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ο επαρχιακός δρόμος Λειψυδρίου-Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) κι, όπως έγινε γνωστό, το σημείο θα παραμείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Ακόμη, στη Ροδόπη, εξαιτίας υπερχείλισης υδάτων, παραμένουν απροσπέλαστες οι διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα, Λίσσος (ύψος Αρριανών), Έβρενου-Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα