Στο εδώλιο στέλνει τον διοικητή του ΙΚΑ ο εισαγγελέας

Της Άννας Κανδύλη

 

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου  Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για απιστία στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου,  «δείχνει» ο εισαγγελέας  εφετών Σ. Λογοθέτης στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εκπροσώπου επιχείρησης σούπερ-μάρκετ, στη Βόρειο Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν ενώ η επιχείρηση χρωστούσε περί τα 18,25 εκατομμύρια στο ΙΚΑ, να χαθούν τα χρήματα και να ζημιωθεί το ταμείο. Ο διοικητής του ΙΚΑ όταν εκλήθη για εξηγήσεις υποστήριξε πως ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό  και να προχωρήσει σε ρύθμιση. 

Απώτερος στόχος  ισχυρίστηκε, ήταν να μην κλείσει η επιχείρηση και χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποστήριξε  δε πως οι ενέργειές του προβλέπονται νομικά και πως δεν ήταν η πρώτη φορά που εφάρμοσε  αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1.700 θέσεις εργασίας.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία προς τους εισαγγελείς διαφθοράς. Η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή  για τη διενέργεια  προκαταρκτικής έρευνας στους επίκουρους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο οι οποίοι άσκησαν και την ποινική δίωξη.

Ο εισαγγελέας  Σ. Λογοθέτης προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών μαζί με τον κ. Σπυρόπουλο να παραπεμφθούν στο εδώλιο για ηθική αυτουργία στην απιστία του διοικητή οι εκπρόσωποι της επιχείρησης. Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή όλων στο δικαστήριο θα έχει το δικαστικό συμβούλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ