Δήμος Αθηναίων-Ανυπολόγιστες οι καταστροφές

Δήμος Αθηναίων-Ανυπολόγιστες οι καταστροφές

 

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι οι χθεσινοβραδινές καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας «μας θύμισαν το 2008. Η κατάσταση στο κέντρο με ανυπολόγιστες καταστροφές στην πλατειά Εξαρχείων, την Ομόνοια και την Πανεπιστημίου».

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας: «Δεν είναι άβατο τα Εξάρχεια, δεν μπορούν οι μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν την εικόνα της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η εμπορική δραστηριότητα του χρέους καταστρέφεται συστηματικά από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και καταστροφές» τόνισε από την πλευρά του στον σταθμό μας το μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιώργος Φλώρας.

Τις πληγές τους από τα επεισόδια που σημειώθηκαν για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες η Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις. Μόνο στην πρωτεύουσα η αστυνομία προέβη σε 211 προσαγωγές, ενώ εξαιτίας των επεισοδίων υπέστησαν ζημιές καταστήματα και περίπτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η αστυνομία έκανε χρήση των ειδικών οχημάτων που εκτοξεύουν νερό στους διαδηλωτές, στην Ομόνοια και την Στουρνάρη. Τη νύχτα οι συμπλοκές περιορίστηκαν στα Εξάρχεια και στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα, όπου στήθηκαν οδοφράγματα.

Επεισόδια στις πορείες μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, στα Χανιά, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα.

 

Διαβάστε επίσης

Το ΒΙΝΤΕΟ από τα επεισόδια που κάνει τον γύρο του κόσμου

Σε 211 προσαγωγές έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Μπουτάρης:Να βγει ο Ρωμανός να σπουδάσει και να πάρει το καλάσνικοφ;

ΦΩΤΟ-Επεισόδια και στην Καλαμάτα

ΦΩΤΟ-Φωτιές στη Στουρνάρη

 

 

Πηγή: Σκάι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ