O πρύτανης έχει ταλέντο-Βραβείο ερμηνείας στον Πελεγρίνη

O πρύτανης έχει ταλέντο-Βραβείο ερμηνείας στον Πελεγρίνη

Η «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ», η νέα κινηματογραφική ταινία του Δημήτρη Πιατά με πρωταγωνιστή τον πρώην πρύτανη του πανεπιστήμιου της Αθήνας Θεοδόση Πελεγρίνη, έκανε την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Λονδίνο στο πλαίσιο του 7th annual London Greek Film Festival.

Η ταινία έλαβε τα κυριότερα βραβεία του φεστιβάλ: Της καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, της καλύτερης σκηνοθεσία που δόθηκε στον Δημήτρη Πιατά και τηςε καλύτερης ερμηνείας του δόθηκε στον Θεοδόση Πελεγρίνη.

Με την ταινία αυτή το πανεπιστημιακός που άφησε ανάμικτα συναισθήματα ως πρύτανης του πανεπιστημίου της Αθήνας κάνει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ντεμπούτο στον κινηματογράφο, ενώ πριν αρκετούς μήνες είχε κάνει θεατρική πρεμιέρα στο Παρίσι.

Η ταινία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ» με δεύτερο τίτλο «ΟΛΑ-λοιπόν-ΕΝΑ» του Δημήτρη Πιατά, είναι η αυθαίρετη μετάφραση του ΠΑΝ σε ΟΛΑ, του αρχαϊκού «δή» που σημαίνει «λοιπόν» και του ΜΙΑ σε ΕΝΑ.

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που εκτυλίσσεται σε μία χώρα που υφίσταται την επιδρομή ενός ιού, του «Σύνδρομου της Τζοκόντα»: Ο ασθενής παύει να έχει αντίληψη του περιβάλλοντος και διαρκώς χαμογελά ενώ η κοινωνία είναι σε χρεοκοπία και καταρρέει. Σε ένα μιντιακό τοπίο κανιβαλιστικό, όπου το κοινό χωρίς συνείδηση κατευθύνεται ή αντιδρά στα τηλεoπτικά κέντρα, η συλλογικότητα μετατρέπεται σε συμμορία και οι συμμορίες, όπως και τα άτομα, επιβεβαιώνουν την αθλιότητα της ζωής τους με τη σύγκρουση. Όλοι εναντίον όλων. Στην εποχή του τρόμου η βία λυμαίνεται τη ζωή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ