ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Το τελευταίο αντίο στον 19χρονο πεζοναύτη

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Το τελευταίο αντίο στον 19χρονο πεζοναύτη

Πλημμύρισε από συγγενείς και φίλους ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου στο Πετρωτό, όπου αυτή την ώρα τελείται η με στρατιωτικές τιμές η εξόδιος ακολουθία του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου, το νήμα της ζωή του οποίου έμελλε να κοπεί χθες, από έκρηξη όλμου κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, σε πεδίο βολής στον Βόλο.

Στην κηδεία του άτυχου 19χρονου παρίσταται  ο Πρώτος Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ παρόντα είναι και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, όπου υπηρετεί ο πατέρας του άτυχου οπλίτη, Κώστας Ανδρικόπουλος.

Ο πόνος βουβός, πρόσωπα σκυθρωπά, μάτια δακρυσμένα και ένα αναπάντητο γιατί … Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα τρία αδέλφια του, που σήμερα θα λένε το τελευταίο αντίο στον πολυαγαπημένο τους Φώτη.

Η σορός του 19χρονου μεταφέρθηκε σήμερα με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς  στο Πετρωτό.

Τραγική ειρωνία

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος σε 10 ημέρες θα απολυόταν από τον Ελληνικό Στρατό, παρά τις παραινέσεις και την προτροπή φίλων και συναδέλφων του να πάρει την καθιερωμένη άδεια, αρνήθηκε εκδηλώνοντας την επιθυμία να συμμετάσχει στην στρατιωτική άσκηση που του στοίχισε την ζωή.

Τα τελευταία του λόγια

«Να πάω ρε παιδιά να κάνω την τελευταία μου βολή και μετά φεύγω», ήταν η απάντηση του άτυχου οπλίτη σε όσους τον συμβούλευαν να κάνει χρήση της άδειας απολύσεως του.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το 19χρονο παλικάρι δεν βρίσκεται στην ζωή, πως η αγάπη του για αυτό που έκανε θα έμελλε να αποβεί μοιραία για την ίδια του την ζωή.

Πληροφορίες θέλουν να είχε μετατεθεί στην συγκεκριμένη θέση μετά από σκληρή εκπαίδευση στην οποία υπεβλήθη για να καταταχθεί στους πεζοναύτες. Θέλησε να κάνει περισσότερες ημέρες θητείας προκειμένου να κάνει αίτηση για ειδικός φρουρός.

Μεσίστια η σημαία στο 2ο λύκειο Πατρών

O Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πατρών σε ένδειξη συμπαράστασης στο βαρύ πένθος της οικογένειας του απόφοιτου μαθητή μας Φώτη Ανδρικόπουλου, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και αποφασίζεται:

1) να κυρηχθεί τριήμερο πένθος στο Σχολείο μας από την 8η μέχρι την 10η Οκτωβρίου

2) να κυματίζει μεσίστια η σημαία του Σχολείου μας

3) αντιπροσωπεία του Σχολείου μας να παραστεί στην κηδεία

4) να κατατεθεί στεφάνι από τους μαθητές

5) να αναβληθούν οι όποιες εκδηλώσεις / δραστηριότητες για την επόμενη εβδομάδα

 

Δείτε τις φωτογραφίες

kideia fotis andrikopoulos patratora3

kideia fotis andrikopoulos patratorakideia fotis andrikopoulos patratora1

 

Δείτε το βίντεο

Πηγή: patratora.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟ-“Θα ανταμώσουμε ξανά όταν θα έχουν πληρώσει οι δολοφόνοι για τον χαμό σας”

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν «ματώνουν» τα χακί σε καιρό ειρήνης

Θρήνος για τους τρεις οπλίτες που σκοτώθηκαν στο Βόλο

Πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών ο άτυχος πεζοναύτης

ΦΩΤΟ-Θρήνος για τον 19χρονο οπλίτη-Τι γράφουν οι φίλοι του στο Facebook

ΦΩΤΟ-Αυτοί είναι οι νεκροί οπλίτες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ