25χρονος ο βασικός ύποπτος για την φωτιά της Χίου

25χρονος ο βασικός ύποπτος για την φωτιά της Χίου  

 

 

Καρπούς φαίνεται ότι απέδωσε η εξάμηνη έρευνα της Ανακριτικής Υπηρεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου καθώς μέσα στην ημέρα αναμένεται να σταλεί σε κάτοικο της Χίου κλήση κατηγορουμένου για τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου.

 

 

Το προφίλ του φερόμενου ως εμπρηστή

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.politischios.gr ο κατηγορούμενος για την καταστροφική πυρκαγιά που αποτέφρωσε το 1/3 των πράσινων εκτάσεων της Χίου είναι νεαρής ηλικίας, κάτω των 25 ετών.

 

Πρόκειται για άτομο που δεν ανήκει στην κατηγορία των ψυχολογικά διαταραγμένων εμπρηστών ενώ κύκλοι της υπηρεσίας τον χαρακτηρίζουν γενικά ως «αντιδραστικό» χαρακτήρα.

 

 

Οι κατηγορίες

 

Τα στελέχη της Π.Υ. Χίου κατέληξαν στον συγκεκριμένο νεαρό έπειτα από 6μηνη έρευνα με τη συμμετοχή της Δ/νσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου ενώ δευτερεύοντα ρόλο έπαιξε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο νεαρός φέρεται να έχει διαπράξει σειρά εμπρησμών κατά τα έτη 2010- 2011 ενώ στα τέλη Ιουλίου του 2012 είχε επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην περιοχή του Προβατά όμως αυτή έγινε αντιληπτή από διερχόμενους που ειδοποίησαν άμεσα την Π.Υ. του νησιού.

 

Οι πυρκαγιές που έχει προκαλέσει ο φερόμενος ως δράστης κατατάσσονται σύμφωνα με πληροφορίες στη μικρή και μεσαία κλίμακα.

 

 

Ο πλήρης φάκελος της προανακριτικής αναμένεται να σταλεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά τα στοιχεία είναι επαρκή και στη συνέχεια αν θα προφυλακισθεί ως ύποπτος φυγής ή όχι.

 

Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο άτομο δεν ανταποκριθεί στην κλήση της Π.Υ. Χίου θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ως έμμεση παραδοχή της κατηγορίας.

 

 

 

 

Πηγή: politischios.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ