25η Μαρτίου: Φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα – «Με τόλμη και σθένος μπορούμε να πετύχουμε θαύματα»

Μικροί και μεγάλοι μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί συμμετείχαν υπερήφανα στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, η οποία ξεκίνησε στις 11:00. «Η σημερινή επέτειος, μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει, πως με πίστη, τόλμη και σθένος, η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα», ήταν το μήνυμα του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με παραδοσιακές ενδυμασίες και με το λάβαρο της Επανάστασης. Συνολικά παρέλασαν 230 σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα 229 από την Αθήνα και περίπου 1.500 μαθητές, ενώ παιάνιζαν η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα συμμετείχε φέτος, για πρώτη φορά, η διάσημη Φιλαρμονική της Κέρκυρας «Μάντζαρος», προσκεκλημένη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πριν την έναρξη της παρέλασης έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε: «Η σημερινή επέτειος, μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει, πως με πίστη, τόλμη και σθένος, η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα, ειδικά οταν αυτά συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία. Σήμερα, επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, που εκφράζει τη ανάγκη συναλληλίας στη σχέση Κράτους και Εκκλησίας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το εμείς και όχι το εγώ που έγραψε ο Μακρυγιάννης, γι αένα μέλλον φωτεινό με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, για δικαιοσύνη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Δείτε φωτογραφίες από την μαθητική παρέλαση

       

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ