Παρέλαβε στα ΚΤΕΛ 17 κιλά καπνού

Παρέλαβε στα ΚΤΕΛ 17 κιλά καπνού

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ένας 64χρονος και ένας 31χρονος Αλβανός, οι οποίοι κατηγορούνται για Παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπόριο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποίησαν έλεγχο, στον 64χρονο τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα από ΚΤΕΛ σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Όπως προέκυψε, το εν λόγω δέμα, είχε δεκαέξι αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες συνολική ποσότητα καπνού, των 16 κιλών και 100 γραμμαρίων και δεν έφεραν την  απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 64χρονος, θα παρέδιδε τη συγκεκριμένη ποσότητα καπνού, στον 31χρονο, ο οποίος και συνελήφθη χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 811,40 γραμμάρια καπνού.

Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού θα σταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ