• «Πόλεμος» για την οικονομική διαχείριση στον ΟΚΑΝΑ

  4:20 μμ, Παρασκευή 20 Δεκ 2013 4:20 μμ, Παρασκευή 20 Δεκ 2013

  «Πόλεμος» για την οικονομική διαχείριση στον ΟΚΑΝΑ

  Συνέντευξη Τύπου στο πεζοδρόμιο, δηλώσεις περί «συμπεριφοράς χούντας» και κατηγορίες για την οικονομική διαχείριση στον ΟΚΑΝΑ χαρακτήρισαν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της παραιτηθείσας πρόεδρου του Οργανισμού.

  Η παραιτηθείσα πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μ. Μαλλιώρη, χαρακτήρισε «ψεύδη και ανακριβή και επιλεκτική πληροφόρηση», τις κατηγορίες εναντίον της και προέτρεψε τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, να τη διαψεύσει, εάν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ότι οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον Οργανισμό, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009.

  Επίσης, είπε ότι το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, και έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.

  Νωρίτερα, η τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ είχε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού, όμως ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού απαγόρευσε στην παραιτηθείσα πρόεδρο να δώσει τη συνέντευξη στον συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα η κα. Μαλλιώρη να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο πεζοδρόμιο της οδού Αβέρωφ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα. Η κ. Μαλλιώρη σχολίασε: «Τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω υποστεί ούτε στη χούντα. Κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω».

  Για όσα συνέβησαν έξω από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ, η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο, ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία».

  Στις καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του ΟΚΑΝΑ αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε σήμερα με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν είμαι δικαστής. Είμαι υπουργός. Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά της κ. υφυπουργού, η οποία έχει την αρμοδιότητα και την οποία περιβάλλω με απεριόριστη εμπιστοσύνη, οι οποίες έχουν πάει στα αρμόδια όργανα. Η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη έγινε αποδεκτή, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα