Πουλούσε στο ίντερνετ αρχαίο νόμισμα

Πουλούσε στο ίντερνετ αρχαίο νόμισμα

Βυζαντινό νόμισμα “ανέβασαν” προς πώληση στο ίντερνετ δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος ανήρτησε σε ιστοσελίδα το διαδικτύου, αγγελία πώλησης ενός βυζαντινού νομίσματος, έναντι ποσού.

Πρωινές ώρες της Κυριακής (08-12-2013), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος, προκειμένου να διαπραγματευτεί την πώληση του νομίσματος, το οποίο κατείχε παράνομα και συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας.

Επίσης, συνελήφθη 25χρονος συνεργός του, που βρισκόταν κοντά στο σημείο της αγοραπωλησίας και κατείχε προσωρινά το αντικείμενο προς πώληση, με σκοπό αυτό να παραδοθεί, μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης, στον υποψήφιο αγοραστή.

Το νόμισμα επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο της 9ης Ε.Β.Α. Θεσσαλονίκης, η οποία γνωμάτευσε πως πρόκειται για χάλκινο νόμισμα μεσοβυζαντινής εποχής και εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του παραπάνω Νόμου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ