H σωστή διατροφή για να προλάβετε τις ιώσεις

H σωστή διατροφή για να προλάβετε τις ιώσεις

Με την έναρξη της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών αμέσως περιτριγυριζόμαστε από συναχωμένες μυτούλες, φτερνίσματα, βήχα και πονεμένους λαιμούς. Όσο και να προφυλασσόμαστε, κάποιο από τα εκατομμύρια παθογόνα μικρόβια που βρίσκονται στο περιβάλλον μας θα εισβάλλει στον οργανισμό μας και ο μόνος τρόπος να το εξουδετερώσουμε είναι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας για να το πολεμήσει. Εκτός λοιπόν από τους βασικούς κανόνες υγιεινής που πρέπει όλοι να τηρούμε, υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό βήμα που μπορούμε να κάνουμε για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας: Η σωστή διατροφή.

Συνοπτικά, οι συστάσεις για ένα δυνατό ανοσοποιητικό, ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του χειμώνα αλλά και των ιώσεων που κυκλοφορούν,  είναι οι εξής:

1.    Φροντίστε να τρέφεστε σωστά. Οι έρευνες δείχνουν ότι άτομα που υποσιτίζονται (<1200kcal / ημέρα) είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες από ότι άτομα με επαρκή πρόσληψη θερμίδων.

2.    Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι επίσης σημαντική, για την κατασκευή των αντισωμάτων, βασικών πρωταγωνιστών της άμυνας του οργανισμού. Επιλέξτε ψάρι, άπαχο κρέας, πουλερικά, χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος γαλακτοκομικά και αυγό για πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

3.    Προσθέστε αντιοξειδωτικά στην διατροφή σας:

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ