Διέρρηξαν 11 σπίτια σε 40 ημέρες

Διέρρηξαν 11 σπίτια σε 40 ημέρες

Έντεκα σπίτια μέσα σε ενάμιση μήνα, από τον Οκτώβριο μέχρι και χθες, διέρρηξαν σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας και Δράμας, μέλη σπείρας διαρρηκτών, η οποία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Από τα σπίτια στα οποία μπήκαν οι διαρρήκτες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 2.775 ευρώ, κοσμήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, που κατά την εκτίμηση των παθόντων η αξία τους ανέρχεται συνολικά σε 19.610 ευρώ.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα. Οι δύο εξ αυτών ως διευθύνοντες την οργάνωση, ηλικίας 22 και 27 χρονών και επίσης ένας 39χρονος και ένας 27χρονος. Ακόμη συνελήφθη ένας άνδρας 21 ετών στον οποίο παρέδιδαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα έναντι αμοιβής, καθώς και μια 45χρονη που είχε παραχωρήσει στους διαρρήκτες το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την μετακίνηση και διαφυγή τους. Οι τέσσερεις πρώτοι είχαν αφαιρέσει και τρεις πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητα στην περιοχή της Καβάλας.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια, δυο εξ αυτών (του 21χρονου και του 39χρονου), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 17.965 ευρώ.

Οι διαρρήκτες παράλλασαν με ζελατίνες κατά τακτά χρονικά διαστήματα το χρώμα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, από αυτό που ήταν δηλωμένο στην άδεια κυκλοφορίας του, προκειμένου να μην είναι αναγνωρίσιμο.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ