Ιδανικός προορισμός τα νησιά μας

Ιδανικός προορισμός τα νησιά μας

Στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους και πλέον οικονομικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς του διάσημου ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet βρέθηκαν τα ελληνικά νησιά. Λόγω των «δύσκολων καιρών», όπως τους χαρακτήρισε ο οδηγός, τα ελληνικά νησιά, καθώς και οι λοιποί προορισμοί που απαρτίζουν τη λίστα, όπως η Νικαράγουα, η Βουλγαρία, τα νησιά Φίτζι και η Αιθιοπία, αποτελούν τους ιδανικούς προορισμούς λόγω των μειωμένων τιμών τους.

«Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, σας προτείνουμε να ταξιδέψετε περισσότερο, όχι λιγότερο – απλώς διαλέξτε με προσοχή. Εδώ είναι οι περιοχές που το πορτοφόλι σας θα χαμογελά στις αναμνήσεις για πολλά χρόνια μετά», αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο της λίστας του Lonely Planet.

Τη λίστα με τους ιδανικούς προορισμούς σε σχέση με το κόστος , μετά τα ελληνικά νησιά, συμπληρώνουν η Νότια Ιταλία, η Νικαράγουα, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, τα νησιά Φίτζι, το Μεξικό, η Καρνάτακα της Ινδίας, το Παλουάν στις Φιλιππίνες και η Αιθιοπία.

Οι χώρες που απαρτίζουν τη λίστα, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, αλλά και η Βουλγαρία, είναι χώρες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, όπως η Ελλάδα.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ