Ο«πράκτορας» ήταν… σωφρονιστικός

Ο«πράκτορας» ήταν… σωφρονιστικός

Από τους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο, ένας 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος «εμφανιζόταν» σε ανυποψίαστους πολίτες ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ή ως αστυνομικός του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας και ισχυριζόμενος πως έχει γνωριμίες στον Ο.Δ.Δ.Υ., τους πρότεινε να «μεσολαβήσει» προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον για να γίνεται ακόμα πιο πειστικός είχε καταρτίσει και επιδείκνυε πλαστό έγγραφο, στο οποίο δήλωνε ότι είχε διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ε.Υ.Π.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, προέκυψε ότι με τη μεθοδολογία αυτή έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 26 άτομα, αποσπώντας τους διάφορα ποσά, που υπερβαίνουν συνολικά τις 176.000 ευρώ. Η δράση του 35χρονου συλληφθέντα ξεκίνησε από το 2011, ενώ τουλάχιστον σε μία περίπτωση εμπλέκεται και μια 34χρονη που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία.

Πρόσφατα ο 35χρονος με τον ίδιο τρόπο κατάφερε να εξαπατήσει έναν 30χρονο, από τον οποίο απέσπασε 1.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για να αποκτήσει μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, από τον Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο ιδιώτης αντιλαμβανόμενος ότι είχε εξαπατηθεί, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και σε νεότερη επικοινωνία με τον 35χρονο του ζήτησε να μεσολαβήσει, εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού από τον Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο δράστης για την περίπτωση αυτή ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού είχε παραλάβει το προσημειωμένο ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του.

Επίσης, σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο Δελτία Ταυτότητας Υπαλλήλου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.

Ακολούθησαν έρευνες σε δύο οικίες του στη Γλυφάδα και το Περιστέρι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 φωτοτυπίες Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, στις οποίες αναγράφονταν προσωπικά στοιχεία των κατόχων, όπως Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο. Επίσης βρέθηκε και το έγγραφο στο οποίο δήλωνε ότι έχει διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Τμήμα Εκβιαστών) και το οποίο χρησιμοποιούσε για να πείθει τα θύματά του

Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν τουλάχιστον 13 ποινικές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί μετά από μηνύσεις εξαπατηθέντων πολιτών.

Ο δράστης οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.

Ο 35χρονος συλληφθείς βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, από τις 24.12.2012, με απόφαση της Υπηρεσίας του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ