Μαρτυρία:”Υπήρξε εντολή να σκοτώσουν τον Φύσσα”

Μαρτυρία:”Υπήρξε εντολή να σκοτώσουν τον Φύσσα”

 

Μαρτυρικές καταθέσεις «φωτιά» από τρία πρόσωπα που έχουν τεθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχει λάβει τις τελευταίες ώρες ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ένας από αυτούς αποκαλύπτει ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής και υπήρχε κεντρική εντολή από τον Γιάννη Λαγό να τον «φάνε», κάτι που, όπως λέει, ήταν σε γνώση του Ηλία Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μάρτυρες ήταν ιδιαίτερα φοβισμένοι, λέγοντας ότι έζησαν τον τρόμο στην Χρυσή Αυγή. Ήθελαν να μιλήσουν νωρίτερα, αλλά, όπως είπαν χαρακτηριστικά, «πού να πάμε; Στην αστυνομία;»   

Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν ότι έτρωγαν πολύ ξύλο μέσα στην οργάνωση και έκαναν λόγο για έναν «πραγματικό στρατό».

Μάλιστα, όπως είπε ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, υπήρχαν κανόνες συμπεριφοράς και κανόνες συνωμοσίας, τους οποίους έπρεπε να τηρούν σε κάθε περίπτωση. Ο κανόνας ήταν: «Αν σας πιάσουν δεν έχετε καμία σχέση με την Χ.Α.»

Από τις καταθέσεις των τριών προσώπων που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, προκύπτει και το πώς γινόταν η επιλογή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφεραν, βουλευτές γίνονταν μόνο όσοι ήταν στο στενό πυρήνα και κάποιος κατέβαινε για βουλευτής μόνο  εάν έδινε το τελικό ΟΚ ο αρχηγός.

 

Οι καταθέσεις θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές και γίνεται σαφές ότι σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου ερευνών στην υπόθεση.  «Η ανάκριση τώρα ξεκινάει» αναφέρουν κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά την δικογραφία.

 

Τι υποστήριξε ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ

 

«Πήγα στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής και μπήκα στο πρόγραμμα Κένταυρος από το 2006. Ήμουν υπό τις εντολές του … (βουλευτής της Χ.Α.) ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Μετά την απόλυσή μου από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010 μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης» φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας, λέγοντας ότι τον σκληρό πυρήνα τον αποτελούσαν 300-400 άτομα.

Ο μάρτυρας περιγράφει αναλυτικά τις σωματικές δοκιμασίες που περιελάμβαναν άμυνα και επίθεση.  «Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…» , λέει στην κατάθεσή του αποδίδοντας τον ρόλο του λοχαγού στον … (βουλευτής της Χ.Α.) . Εκπαιδευτής μεταξύ άλλων ήταν ο προφυλακισμένος «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης και ο Γ.Α. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Γ.Α. δεχόταν απευθείας εντολές από τον Ηλία Κασιδιάρη και προκάλεσαν πολλά κακουργήματα όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας. Τελικός κριτής των δοκιμασιών ήταν ο … (βουλευτής της Χ.Α.) . Η εκπαίδευση, όπως υποστήριξε, γινόταν σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ενώ οπλισμός, όπως κοντάρια και ασπίδες φυλάσσονταν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

Κατά τον μάρτυρα η  τακτική των ταγμάτων έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι  «Κέρβεροι» οι  οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι «Πύργοι».

Όπως αποκαλύπτει όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Νομό Αττικής γνώριζαν για τις εγκληματικές πράξεις:

«Οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες  και τα τάγματα εφόδου. Ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον … (βουλευτής της Χ.Α.) τη Β Άθήνας. Ο Παναγιώταρος είχε τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη»

Όπως λέει, ο … (βουλευτής της Χ.Α.) ήταν επιχειρησιακός εκπαιδευτής, ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς.  Τον Χρήστο Παππά τα μέλη τον αποκαλούσαν «ταξίαρχο», ενώ όπως είπε, ο ίδιος δεν γνώριζε τον Νίκο Μίχο.

Περιγράφοντας τη δομή της Οργάνωσης, αναφέρει ότι από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χ.Α αρχηγός της ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, α΄υπαρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης, β΄υπαρχηγός ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Υποστηρίζει επίσης ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο όπου βρουν δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής (ο ένας όπως λέει ήταν παλιός λοχαγός της Χ.Α.) να τους καθαρίσουν.

 

Για τη δολοφονία Φύσσα και τη Νίκαια

 

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε. Αυτό ήταν σε γνώση του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση Μιχαλολιάκου» υποστηρίζει ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ.

Μιλώντας για την Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο μάρτυρας λέει ότι «όποιος προσέγγιζε για να γίνει μέλος έψαχναν πρώτα το κομματικό του παρελθόν.

Στη Νίκαια  πήγαιναν με εντολή Λαγού σε καταστήματα που διατηρούσαν μετανάστες που πουλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και τους απειλούσαν για να κλείσουν τα καταστήματά τους».

Για το Παγκράτι

 Ο προστατευόμενος μάρτυρας μίλησε και για τα γραφεία της Οργάνωσης στο Παγκράτι, υπεύθυνος του  οποίου είναι ο Κ.Π. Θεωρεί ότι τα φροντιστήρια που διατηρεί η μητέρα του εκεί ήταν φυτώρια: « Ο Κ.Π εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι στα φροντιστήρια της μητέρας του φοιτούν παιδιά εφηβικής ηλικίας τα οποία προσπαθούσε να προσηλυτίσει.» είπε στην κατάθεσή του στον ανακριτή σύμφωνα με πληροφορίες.

 

 

Τι υποστήριξε ο προστατευόμενος μάρτυρας Δ’

 

Κυρίως στην Κορινθία όπου η Χ.Α. έχει μεγάλη δύναμη, αναφέρεται ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας που προσήλθε να καταθέσει.  Ο ίδιος, κατά δήλωσή του, ήταν στέλεχος εκεί έως το 2012.   Βουλευτής  του κόμματος στο νομό είναι ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ενώ υπεύθυνος για την περιφέρεια Κορίνθου είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος. Υπαρχηγός ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχέσεις Κασιδιάρη-Μπούκουρα δεν ήταν καλές.

Ο μάρτυρας λέει ότι γνωρίζει για επιθέσεις σε μετανάστες στην περιοχή ωστόσο δεν γνωρίζει αν σε κάθε επίθεση υπάρχει ειδική εντολή για να γίνει:

«Γνωρίζω ότι υπάρχει γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες χωρίς να γνωρίζω εάν υπάρχει ειδική εντολή».  

 

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα περιστατικά λέει:

«Το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου έγινε επίθεση εναντίον μεταναστών. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν»

«Σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχές Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα. Έχω απόλυτη πεποίθηση ότι ο …… (βουλευτής της Χ.Α.) έχει απόλυτη γνώση για ότι γίνεται ακόμα κι αν δεν δίνει ρητή εντολή για κάθε ενέργεια».

 

Κατά τον μάρτυρα ο … (βουλευτής της Χ.Α.) διατηρεί άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα, ενώ υποστηρίζει ότι κάποια στελέχη πουλούσαν προστασία σε καταστήματα στην Κόρινθο και στο Ξυλόκαστρο. Αποκαλύπτει επίσης ότι στην κατοικία του «πυρηνάρχη» της Κορίνθου Γ.Κ υπάρχουν αφίσες του Χίτλερ και κράνη των Ες-ες .

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ