• Η δολοφονία στα γερμανικά Μέσα

  10:58 πμ, Πέμπτη 19 Σεπ 2013 10:58 πμ, Πέμπτη 19 Σεπ 2013

  Η δολοφονία στα γερμανικά Μέσα

  Εκτενές δημοσίευμα με τίτλο «Δολοφονία αριστερού ακτιβιστή συνταράσσει την Αθήνα» φιλοξενεί σήμερα η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, που αναφέρεται στο φονικό της Αμφιάλης.

  Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής και το τι επακολούθησε, καθώς και στις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

  Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται σχόλιο της Κριστιάνε Σλέτσερ, όπου αναφέρεται: «Οι έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί. Χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους τους οποίους θεωρούν τέτοιους. Εμφανίζονται σε μεγάλες ομάδες και προξενούν φόβο. Μέχρι τώρα φοβάται η αστυνομία τους φουσκωτούς με τις μηχανές. Ωστόσο ένα μέρος των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους μελανοχιτώνες. Μετά από 4 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, και οι αστυνομικοί είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την καθημερινή βία».

  Και το σχόλιο συνεχίζει: «Για πολύ καιρό η πολιτική παρακολουθούσε αυτές τις δραστηριότητες. Και εκείνη φοβόταν. Με τρόμο παρακολουθούσε η συντηρητική Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τις δημοσκοπήσεις που καταδεικνύουν την άνοδο των Νεοναζί. Η Νέα Δημοκρατία ήλπιζε για καιρό ότι θα μπορούσε να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους που στράφηκαν δεξιά εάν δεν αντιμετώπιζε με σκληρότητα την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

  Μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο. Ο δράστης είχε στενές σχέσεις με τους νεοναζί. Ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος, μέλος του κοινοβουλίου προανήγγειλε συγκέντρωση των οπαδών του στον τόπο της αιματοχυσίας. Πιο προκλητικά δεν γίνεται. Ο υπουργός Δένδιας έχει δίκιο όταν επιτέλους εξετάζει ενδεχόμενη απαγόρευση τουλάχιστον των ομάδων εφόδου της Χρυσής Αυγής».

  Πηγή: Deutsche Welle

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα