15 από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2017 σύμφωνα με τις προτιμήσεις των αναγνωστών του enikos.gr- ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Της Τζίνας Αρβανίτη

Το 2017 που σε λίγες ώρες θα αποτελεί πλέον παρελθόν, ήταν μια χρονιά γεμάτη ειδήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες, κράτησαν αναλλοίωτο το ενδιαφέρον τον αναγνωστών του enikos.gr για αρκετές ημέρες. Τα θέματα που κυριάρχησαν ως επί το πλείστον ωστόσο, ήταν γεγονότα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που συγκλόνισαν. Ξεχωρίσαμε λοιπόν, 15 από τις ειδήσεις που διαβάστηκαν περισσότερο το 2017 στο enikos.gr και σας τις παρουσιάζουμε…

Το μακελειό στο “Ρέινα”

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της πρωτοχρονιάς, ένας οπλισμένος άνδρας, εισβάλλει στο πολυτελές νυχτερινό κλάμπ “Reina”, στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σκοτώνει 39 ανθρώπουςκαι φεύγει ανενόχλητος, αφού πρώτα αλλάζει ρούχα στην κουζίνα του μαγαζιού και στη συνέχεια μπερδεύεται με το πανικόβλητο πλήθος. Το ISIS σπεύδει να αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο δύο εβδομάδες αργότερα οι αρχές συλλαμβάνουν τον δράστη, έναν 28χρονο άνδρα από το Ουζμπεκιστάν.

Ο θάνατος της Ζωής Λάσκαρη

Η Ζωή Λάσκαρη, αφήνει την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, την Παρασκευή 18 Αυγούστου, στο σπίτι που λάτρεψε, στο Πόρτο Ράφτη. Ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, όταν σηκώθηκε για να πάει στο γραφείο του, την άφησε, θεωρώντας ότι εκείνη κοιμάται… Λίγες ημέρες αργότερα, οι Έλληνες αποχαιρέτησαν την Ελληνίδα σταρ, με την οικογένεια της να παραμένει συγκλονισμένη από τον ξαφνικό χαμό της.

Το συγκλονιστικό δυστύχημα στην εθνική οδό

Η εικονα του Υπάτιου Πατμάνογλου να κρατά το κεφάλι του μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι μέσα σε δευτερόλεπτα έχασε τη σύζυγο και τον τρίχρονο γιο του, σ’ ένα αδιανόητο τροχαίο στην εθνική οδό, είναι ένα από τα θέματα που διαβάστηκαν περισσότερο στο enikos.gr. ‘Ηταν 26 Φεβρουαρίου, όταν ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, έπεσε με 320χλμ την ώρα, πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου, σε πάρκινγκ της εθνικής. Ο Υπάτιος μόλις είχε βγει από το όχημα και έγινε μάρτυρας αυτής της ανύποτης τραγωδίας.

Η φονική πλημμύρα της Μάνδρας

23 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές άφησε πίσω της η φονική πλημμύρα της Μάνδρας στις 15 του Νοέμβρη. Η σφοδρότατη τοπική καταιγίδα στο όρος Πατέρα και η έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων στην περιοχή, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης όχι μόνο στους κατοίκους αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς, κάποιοι από τους οποίους παρασύρονται από τους ορμητικούς χειμάρρους και αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Επί μέρες τα σωστικά συνεργεία “παλεύουν” με τους τόνους λάσπης, προκειμένου να εντοπίσουν τις σορούς των θυμάτων.

“Έσβησε” ο Στάθης Ψάλτης

Μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, ο Στάθης Ψάλτης σβήνει, στις 2:25 το μεσημέρι της 21ης Απριλίου. Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον δημοφιλή ηθοποιό με δάκρυα στα μάτια, ωστόσο, σύντομα, ξεσπά κόντρα ανάμεσα στην χήρα και τα μέλη της οικογένειας του…

Η εκτέλεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σοκ προκάλεσε η εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Οκτωβρίου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ασκληπιού 154. Οι δυο δράστες, επισκέφθηκαν τον δικηγόρο για μία υποτιθέμενη «υπόθεση» τους. Λίγα λεπτά αργότερα ο γνωστός δικηγόρος έπεφτε νεκρός από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Τα Ρίχτερ που ισοπέδωσαν χωριό

Στις 3 και 28 πρώτα λεπτά, το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου, ο εγκέλαδος χτυπά μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης, με εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ. Είναι τόσο ισχυρός, που γίνεται αισθητός στην Αθήνα αλλά και την Κωνσταντινούπολη. Πολύ σύντομα, από τα τοπικά μέσα έρχονται οι πρώτες εικόνες καταστροφής από σπίτια που έχουν καταρρεύσει. Το χωριό Βρίσα έχει σχεδόν ισοπεδωθεί. Μια γυναίκα ανασύρεται νεκρή από τα συντρίμμια του σπιτιού της όπου είχε εγκλωβιστεί.

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Την τελευταία του πνοή άφησε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαΐου, σε ηλικία 99 ετώνο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή στη μία μετά τα μεσάνυχτα, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της οικογένειάς του. Για τον θάνατο του, κηρύχθηκε τετραήμερο πένθος ενώ η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ετάφη στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

“Φωτιά” στην Μέση Ανατολή

«Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα επαναλαμβάνοντας τις ίδιες αποτυχημένες στρατηγικές του παρελθόντος», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές του Δεκέμβρη, ανακοινώνοντας την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και αναγνωρίζοντας «την ιερή αυτή πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ». Μια απόφαση η οποία “έβαλε φωτιά” στη Μέση Ανατολή, με χιλιάδες διαδηλωτές να ξεχύνονται καθημερινά στους δρόμους αντιδρώντας στην απόφαση. Σύντομα ξεκινούν και οι βομβαρδισμοί, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Η δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Η δολοφονία της Δώρας Ζεμπέρηστο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η άτυχη εφοριακός, είχε πάει στο νεκροταφείο να ανάψει το καντήλι στον τάφο ενός αγαπημένου της φίλου, όταν δέχθηκε 14 μαχαιριές από τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι ήθελε να την ληστέψει. Ωστόσο, η οικογένεια της 32χρονης, κάνει λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Το τραγικό τέλος της Νανάς Καραγιάννη

Την Τρίτη 27 Ιουνίου, η Νανά Καραγιάννη, βρίσκεται νεκρή από αστυνομικούς μέσα στο διαμέρισμα της στην Κυψέλη. Ο πατέρας της την αναζητούσε επίμονα επί δύο ημέρες, καθώς παρ’ ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της, εκείνη δεν απαντούσε το τηλέφωνο. Επί χρόνια η γνωστή παρουσιάστρια πάλευε με τον “δαίμονα” της νευρικής ανορεξίας, τον οποίο όμως, δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει…

Τα “παιχνίδια” με τους πυραύλους του Κιμ Γιονγκ Ουν

28 Νοεμβρίου. Η ημέρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάτησε ξανά το “κουμπί”, πραγματοποιώντας την ισχυρότερη και κατά σειρά 16η πυραυλική δοκιμή, με τον βαλλιστικό πύραυλο να φτάνει σε ύψος 4.500χλμ. πριν πέσει στην θάλασσα της Ιαπωνίας. “Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη. Μπορούμε να πλήξουμε ακόμα και την Ουάσιγκτον”, αναφέρει ο Κιμ Γιονγκ Ουν προκαλώντας την οργή του Ντόναλντ Τράμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος με τη σειρά του, λίγες ημέρες αργότερα, πραγματοποιεί τα μεγαλύτερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Νοτίου Κορέας που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία των δύο κρατών.

Η σύγχρονη “Μήδεια” του Μαρκόπουλου

Μια οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, εκτυλίχθηκε το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου στο Μαρκόπουλο. Μία μάνα έσφαξε την κόρη της στο σπίτι τους και στην συνέχεια με το ίδιο ματωμένο μαχαίρι έβαλε τέλος στη ζωή της. Νωρίτερα, η σύγχρονη “Μήδεια”, η οποία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε κλειδώσει τον πατέρα στο υπόγειο του σπιτιού.

Η δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά

Στις 10 Μαρτίου 2017, η κοινωνία της Καστοριάς συγκλονίζεται από τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί Κοσμά Τζέλιου. Δράστης ένας 30χρονος ειδικός φρουρός που συνελήφθη και ομολόγησε. Μάλιστα, ο ειδικός φρουρός είναι ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι.

Η συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο

Τέσσερις αξιωματικοί του στρατού έχασαν τη ζωή τους στις 19 Απριλίου, όταν ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα επέζησε από θαύμα η νεαρή Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Ο Υποστρατήγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, έχασαν την ζωή τους ακαριαία.

Στη λίστα με τα πολυδιαβασμένα θέματα του enikos.gr, βρίσκονται αρκετά ακόμα γεγονότα, όπως η τραγωδία στο Λονδίνο με την πολυκατοικία που τυλίχθηκε στις φλόγες, οι καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι στην Ανατολική Αττική, η απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη, οι επισκέψεις Μακρόν και Ερντογάν στην Ελλάδα, το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σινά αλλά και ειδήσεις που αφορούσαν τα δρώμενα στο Survivor καθώς και χρηστικά θέματα τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα αγαπητά στους αναγνώστες του enikos.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ