Η προκλητική ομολογία του 58χρονου και η πρωτοφανής φυγάδευση του από τα δικαστήρια

Ο 58χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή ο 58χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Β´ Νεκροταφείο την ημέρα που της πήρε τη ζωή με 14 μαχαιριές.

Όπως περιέγραψε η πάλη με το θύμα κράτησε 5-6 λεπτά ενώ είπε πως δεν αποκλείεται να έπεσε η ίδια η 32χρονη πάνω στο μαχαίρι.

“Αρνούμαι τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο 58χρονος ενώπιον του ανακριτή και πρόσθεσε ότι “κάποια στιγμή είδα πάνω σε ένα πεζούλι μια τσάντα και πήγα να την κλέψω, καθώς θεώρησα ότι είχε χρήματα μέσα. Πήρα την τσάντα στα χέρια μου και κινήθηκα προς τα δεξιά για να φύγω. Τότε η παθούσα με έπιασα από πίσω από τα μαλλιά και μου είπε ‘αλήτη την τσάντα μου’ και προσπάθησε να πάρει την τσάντα της πίσω. Την κοπέλα δεν την είχα δει καθώς πρέπει να ήταν σ’ ένα παρεκκλήσι. Ακολούθησε πάλη με την κοπέλα κατά τη διάρκεια της οποίας πέσαμε στο έδαφος και οι δύο. Στη συνέχεια έβγαλα το μαχαίρι που είχα στην κατοχή μου για να την φοβερίσω για να με αφήσει να φύγω. Όταν όμως η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι που κρατούσα το μαχαίρι. Ενδεχομένως όμως πριν μου πιάσει το χέρι έπιασε τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της. Τελικώς μου έπιασε το χέρι κι εγώ στην προσπάθειά μου να την αποφύγω τίναξα το χέρι μου για να αποφύγω το δικό της και πρέπει να την χτύπησα στο πρόσωπο. Επακολούθησε πάλη μεταξύ μας καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω ενώ εκείνη δε με άφηνε. Το πλήγμα στη θωρακική χώρα που φαίνεται σοβαρό δε θυμάμαι πως ακριβώς επήλθε. Το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως την χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης. Εκτιμώ ότι η πάλη με την παθούσα κράτησε 5-6 λεπτά. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε η παθούσα ότι έχει χτυπηθεί και με άφησε”.

Ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος όταν ερωτήθηκε για την αλλαγή στην κατάθεσή του στην αστυνομία, που ήταν διαφορετική, απάντησε: “Ουδέποτε ανέφερα τα παραπάνω κατά την προανακριτική μου κατάθεση. Οι αστυνομικοί μίλησαν μαζί μου ανεπίσημα σε ένα δωμάτιο και στην συνέχεια έγραψαν την κατάθεσή μου την οποία μου διάβασαν εν περιλήψει. Δεν είχα μαζί μου τα γυαλιά μου για να τη διαβάσω κι εγώ. Έτσι δεν ξέρω τι πραγματικά γράφτηκε. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που έγινε. Επιθυμώ την εξέτασή μου από ψυχίατρο για να διαπιστωθεί η τοξικομανία μου”.

Μετά την απολογία του οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν πρωτόγνωρες με την αστυνομία να οργανώνει ολόκληρο σχέδιο διαφυγής του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, προκειμένου να αποφευχθεί το λιντσάρισμα του από συγγενείς και φίλους.

Από τη οργή των συγγενών της άτυχης εφοριακού δεν γλίτωσε ούτε ο δικηγόρος του καθ’ομολογίαν δολοφόνου. Ο πατέρας της Δώρας, Κώστας Ζέμπερης εντόπισε τον δικηγόρο του κατηγορούμενου σε ένα περίπτερο, έξω από τα δικαστήρια της Ευέλπιδων και του επιτέθηκε. Αστυνομικοί έτρεξαν να τους χωρίσουν, ενώ στο σημείο έφτασαν και άλλοι συγγενείς της .

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα ταξί , στο οποίο επιβιβάστηκε ο συνήγορος του 58χρονου. Όμως, νεαροί άνοιξαν την πόρτα του οχήματος και επιτέθηκαν ξανά στον δικηγόρο, ο οποίος τελικά κατάφερε να φύγει με το ταξί από τα δικαστήρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ