Οι γυναίκες που έχουν στρες γεννούν αγόρια;

Οι γυναίκες που έχουν στρες γεννούν αγόρια;

 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και εξέτασε την επίδραση του στρες που προκλήθηκε από έναν ισχυρό σεισμό που έλαβε χώρα στη Χιλή στις έγκυες γυναίκες. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι γυναίκες που βιώνουν έντονο στρες κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους έχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Παράλληλα το στρες βρέθηκε να επηρεάζει το ποσοστό γέννησης των αγοριών.

Αν και η σχέση του στρες με τον πρόωρο τοκετό ήταν ήδη γνωστή, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εξέτασε την επίδραση του στρεσογόνου παράγοντα σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή της κύησης, καθώς και τη σχέση του στρες με την αναλογία του αριθμού γεννήσεων αγοριών προς τον αριθμό γεννήσεων κοριτσιών.

Οι ερευνητές εξέτασαν παραπάνω  από 200.000 αρχεία γεννήσεων, τα οποία περιλάμβαναν την ηλικία της κύησης κατά τον τοκετό, το βάρος, το ύψος και το φίλο του απογόνου, καθώς και την ιατρική φροντίδα που χρειάστηκε. Επίσης τα αρχεία περιείχαν στοιχεία για το ιστορικό της μητέρας, όπως η ηλικία της κατά τον τοκετό, προηγούμενες εγκυμοσύνες και τοκετοί, και οικογενειακή κατάσταση. Τέλος, συμπεριλαμβάνονταν ακριβή δεδομένα σχετικά με το βαθμό έκθεσης των γυναικών στις συνέπειες του σεισμού, βασισμένα στην απόσταση του τόπου διαμονής τους από το επίκεντρο…

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Πηγή: boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ