Το ΕΚΑ με τους καθηγητές

Το ΕΚΑ με τους καθηγητές  

 

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (EKA), καταδικάζοντας το «αντιδημοκρατικό» μέτρο της επιστράτευσης κατά εργαζομένων όταν αποφασίζουν απεργιακούς αγώνες και ζητώντας από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να «πάρουν πίσω το ΦΕΚ της ντροπής 1139 της 11ης Μαΐου 2013».

Το ΕΚΑ καλεί  τα σωματεία – μέλη του και τους εργαζόμενους της Αθήνας να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους καθηγητές.

«Η κυβέρνηση που θέλει να λέγεται δημοκρατική μέσα σε οκτώ μήνες επιστρατεύει ακόμα 88.000 εργαζόμενους, που δεν είναι άλλοι από τους καθηγητές δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, αυτή τη φορά και μάλιστα προληπτικά!! Αφού ”εξάντλησε” το δήθεν διάλογο μαζί τους σε μια συνάντηση, χωρίς να έχει διάθεση ούτε καν να τους ακούσει, τους ανάγκασε να οδηγηθούν στο ενδεχόμενο της απεργίας σε μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, μια πρόταση που κατέθεσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις ΕΛΜΕ για έγκριση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι «ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρια για τη τύχη των μαθητών πριν καν οριστικοποιηθεί η απόφαση των καθηγητών, με μιας χουντικής έμπνευσης απόφαση που θυμίζει το ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, τους έντυσε στο χακί».

«Θα περιμέναμε την ευαισθησία της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να την έδειχναν όταν πήγαιναν στα μαθήματα πεινασμένοι μαθητές, όταν τα σχολεία δεν είχαν θέρμανση στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν αντί για βιβλία δίνονται φωτοτυπίες, όταν η παιδεία μόνο δωρεάν δεν είναι, όταν οι άνεργοι γονείς διέκοπταν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια (φαινόμενο παραπαιδείας λόγω του ελλιπούς εκπαιδευτικού συστήματος που και η τωρινή κυβέρνηση συντηρεί),  όταν το 65% των νέων είναι άνεργοι και όταν πτυχιούχοι άνεργοι δημιουργούν τα νέα καραβάνια μεταναστών», τονίζει το ΕΚΑ και προσθέτει:

«Οι εργαζόμενοι είμαστε και γονείς με παιδιά και είμαστε αυτοί που μαζί με τα παιδιά μας αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για το μέλλον τους. Απέναντι στους καθηγητές τους, δεν θα σταθούμε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ