Χανιά: Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ

Χανιά: Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά και σε συμβολική κατάληψη, χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία της υπηρεσίας, προχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι των σωματείων εποχικών εργαζομένων.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να μην εφαρμοστεί ο νόμος 3896 που προβλέπει νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Στο ψήφισμα που παραδόθηκε, οι εκπρόσωποι των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων, επισιτισμού, οδηγών τουριστικών λεωφορείων και εποχικών πυροσβεστών, ζητούν επίσης: Μέτρα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κατάργηση της εισαγωγής από τρίτες χώρες εργαζομένων στον τουρισμό με την μορφή μαθητείας, επίδομα ανεργίας στο 80% του τελευταίου μισθού, ενώ παράλληλα ζητούν η περίοδος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους να θεωρείται συντάξιμος χρόνος.

«Ζητάμε δουλειά και όχι ανεργία» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων Μανώλης Μπαμιάκης και τονίζει ότι με τον νέο νόμο το 90% των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα στερηθεί το επίδομα ανεργίας. Ο κ. Μπαμιάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη νέα τουριστική περίοδο, καθώς πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμα προσλάβει προσωπικό παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά αναμένεται θετική για τον τουρισμό.

Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος, ζήτησε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ