10 χριστουγεννιάτικοι κανόνες επιβίωσης για μοναχικούς και χωρισμένους

Για άτομα πρόσφατα χωρισμένα και με ραγισμένη καρδιά. Μήπως είστε σε μια κακή σχέση και έχει ραγίσει η καρδιά σας;  Μήπως μόλις χωρίσατε και υποφέρετε; Μήπως ανησυχείτε πώς θα αντεπεξέλθετε μόνη ή μόνος τώρα που έρχονται οι γιορτές;

1. Να Θυμάστε ότι τα Χριστούγεννα είναι απλώς μια γιορτή…

Και λέγοντας «απλώς», εννοώ ότι δεν είναι η μαγική λύση στα προβλήματα της σχέσης σας… Παρόλο που πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή αγάπης της χριστιανοσύνης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι, αν είστε σε μια άσχημη σχέση ή αν έχετε χωρίσει πρόσφατα, θα γίνει κάτι μαγικό και τα πράγματα θα διορθωθούν.

Μην εναποθέσετε όλες τις ελπίδες σας για επανασύνδεση ή για βελτίωση της σχέσης στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα αγάπης και χαράς, διότι θα απογοητευθείτε.  Είναι προτιμότερο να διατηρήσετε ρεαλιστικές προσδοκίες, να θυμάστε ότι τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται τις γιορτές και οι άνθρωποι δεν αλλάζουν μόνο και μόνο επειδή η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή. Γιορτάστε, περάστε όμορφα, αλλά μην βασιστείτε ότι θα γίνει κάτι μαγικό, για να αλλάξει ξαφνικά η σχέση σας.

2. Κερδίστε το μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό σας!

Ξεκινήστε από θέση ειλικρίνειας απέναντι στον εαυτό σας: Μην πάρετε ως αφορμή τις γιορτινές μέρες, για να ξεκινήσετε να παρακαλάτε, να διαπραγματεύεστε, να στέλνετε μηνύματα κάθε είδους και να τηλεφωνείτε στον/την πρώην, παρακαλώντας για επανασύνδεση και μια δεύτερη ευκαιρία.  Το μόνο που καταφέρνετε, είναι να μειώνετε τον εαυτό σας, να σαμποτάρετε την αυτοεκτίμησή σας και να δημιουργείτε μια ατελείωτη δραματική κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά μακροπρόθεσμα.  Υπήρχε κάποιος λόγος που χωρίσατε με τον άνθρωπό σας, και, πιστέψτε με, ο λόγος αυτός δεν έχει αρθεί ή αλλάξει μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα!

3. Φροντίστε τον εαυτό σας, ανοίξτε τα μάτια σας και χαράξτε την πορεία σας με κατεύθυνση προς τα εμπρός.

Ειδικά, τις γιορτινές μέρες οι άνθρωποι που έχουν πληγωθεί, αισθάνονται ακόμα πιο έντονα τον ψυχικό πόνο τους, νιώθουν την έλλειψη του συντρόφου τους και τείνουν να τελματώνουν σε αρνητικά συναισθήματα, αναμνήσεις και την αίσθηση ότι είναι ανήμποροι, απομονωμένοι και καθόλου αγαπητοί. Αυτό, όμως, είναι ένα παιχνίδι που παίζει το μυαλό του πληγωμένου ανθρώπου και υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει κανείς το πως βλέπει τα πράγματα.

Προσέξτε! Δεν αρνούμαι τον πόνο, δεν ακυρώνω τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά τονίζω ότι κανείς έχει την επιλογή να κάνει κάτι άλλο με τη ζωή του από το να βυθιστεί στο τέλμα της αυτολύπησης.  Έτσι, μπορείτε να ζυγίσετε τις επιλογές σας, να διαλέξετε να περάσετε ήρεμα, με καλούς φίλους ή οικογένεια, να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας και να επιλέξετε να προχωρήσετε τη ζωή σας, άσχετα με το τι συνέβη στον αισθηματικό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ