Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το κλείσιμο των δρόμων είναι το τελευταίο μέσο των αγροτών για να διεκδικήσουν

Για τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των αγροτών μίλησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την παρέμβασή της στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο».

«Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των αγροτών. Τους έχω άλλωστε και υπερασπιστεί στο παρελθόν επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν τους έρχονταν οι κλήσεις για δικαστήρια η μια μετά την άλλη επειδή τολμούσαν να διεκδικούν. Οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση γιατί για πρώτη φορά δεν βλέπουν μέλλον για τα παιδιά τους. Τα παιδιά τους δεν θέλουν πια να τα κρατήσουν στην παραγωγή, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία και κοιτάζουν τρόπους πώς θα αποκατασταθούν. Για πρώτη φορά έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι των αγροτών να βρίσκεται αποκλεισμένο από την παραγωγή του γιατί τα κτήματά του στη Θεσσαλία είναι ακόμα πλημμυρισμένα και πηγαίνουν με βάρκες, άλλα είναι ακόμα μπαζωμένα με φερτά υλικά και παρόλα αυτά δεν γίνονται ενέργειες καθαρισμού ούτε δίνονται κονδύλια. Έχουν ξεραθεί καλλιέργειες ολόκληρες. Εγώ πήγα και στο Στεφανοβίκειο, στο μπλόκο και μίλησα με τους αγρότες και στον Πλατύκαμπο και μίλησα, δύο ώρες κάναμε σύσκεψη, και επάνω στην Επανομή και στην Agrotica. Έχω παρά πολύ στενή επαφή με τους ανθρώπους και τα αδιέξοδά τους είναι παρά πολύ σοβαρά. Δεν μπορεί κανείς ούτε να τα υποτιμά ούτε να νομίζει ότι θα τα διαχειριστεί επικοινωνιακά», είπε αρχικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε πως: «Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να δώσει λύση. Τον Νοέμβριο ο κύριος Μητσοτάκης έδωσε ένα σήμα πολύ ανησυχητικό και ήμουν η μόνη πολιτική αρχηγός που το επεσήμανε. Άρχισε μια επιχείρηση συκοφάντησης του αγροτικού κόσμου λέγοντας πως έχουν εισπράξει πολλές αποζημιώσεις οι αγρότες και άρχισε και μια επιχείρηση συκοφάντησης του αγροτικού κόσμου στην Θεσσαλία και στη Λάρισα λέγοντας ότι πλημμύρισε η Λάρισα γιατί έχει μπουζούκια και είναι αυθαίρετα τα μπουζούκια. Αυτό ευτυχώς δεν πέρασε και ευτυχώς τώρα καταλαβαίνει και ο πρωθυπουργός ότι πρέπει να δώσει λύση γιατί οι αγρότες είναι κομμάτι της κοινωνίας. Γιατί δεν το διασκεδάζουν που βγαίνουν στα μπλόκα και δεν είναι στα χωράφια τους αλλά δεν έχουν άλλη λύση. Επίσης θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι καθόλου σωστό να ακούγονται και κυβερνητικό εκβιασμοί. “Θα μιλήσουμε αν δεν κλείσουν οι δρόμοι”. Το κλείσιμο των δρόμων, τα μπλόκα είναι το τελευταίο μέσο που έχουν οι άνθρωποι αυτοί για να διεκδικήσουν. Και δεν θα πρέπει ούτε να εκβιάζονται ούτε να στοχοποιούνται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ