Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την καταστροφή του εθνικού δρυμού Δαδιάς

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις φωτιές απηύθυνε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, δίνοντας έμφαση στην καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του κόμματος: «Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε αναφερθεί λεπτομερώς και με συγκεκριμένα στοιχεία στην ατιμωρησία και στην ανάγκη απόδοσης ευθυνών κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση για τις πυρκαγιές, την περασμένη Πέμπτη 31/8/2023. Ο πρωθυπουργός είχε απαντήσει στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας δηλώνοντας “αδυναμία” προστασίας του συνολικού δασικού πλούτου της χώρας, αλλά και αρνούμενος την μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, μία από τις 10 προτάσεις της Πλεύσης Ελευθερίας».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ο πρωθυπουργός μέχρι και χθες δεν είχε δηλώσει στη Βουλή την ημέρα απάντησης στις επίκαιρες ερωτήσεις και δεν έχει ποτέ μέχρι σήμερα προσέλθει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, όπως τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά τη χθεσινή ομιλία της στη Βουλή από την οποία και πάλι ο κ. Μητσοτάκης απουσίαζε: “Πού είναι ο πρωθυπουργός; Πού είναι; Έχει καεί όλη η χώρα, έχει καταστραφεί. Βάζει τη Βουλή σε διαδικασία κατεπείγουσας νομοθέτησης με άδεια έδρανα και απουσιάζει. Δεν έχει καν καταθέσει, -εκτός αν συνέβη και δεν το πληροφορήθηκα- συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών- ενημέρωση για το πότε θα έρχεται στη Βουλή να απαντά σε Επίκαιρες Ερωτήσεις. Εγώ κατέθεσα χθες Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και περιμένω να έρθει τη Δευτέρα, να απαντήσει για τις πυρκαγιές, για τις ευθύνες, για την καταστροφή της Δαδιάς, για τη συνολική κατάρρευση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και για την τρομακτική του δήλωση, ότι είμαστε από άλλο πλανήτη αν πιστεύουμε ότι θα προστατεύσετε και τα 70 εκατομμύρια δασικής έκτασης που υπάρχουν στη χώρα. Την καταθέτω στα πρακτικά και ελπίζω να έρθει ο κ. Μητσοτάκης”».

Ακόμη, η ανακοίνωση αναφέρει: «μετά τη χθεσινή παρέμβαση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ο πρωθυπουργός έστειλε σήμερα ενημέρωση στη Βουλή ότι θα προσέρχεται τις Παρασκευές, με πρώτη ημέρα προσέλευσής του την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σχεδόν 4 εβδομάδες από την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης και 3 μήνες μετά την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου και της κυβερνητικής θητείας».

Ακολουθεί η ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«1. Με βάση ποια στοιχεία δηλώσατε στη Βουλή ότι είναι ανεδαφική, παράλογη, από άλλο πλανήτη η αξίωση να προστατεύσετε ολόκληρο το δασικό κεφάλαιο της χώρας; Έχετε σχετικές εισηγήσεις από αρμόδιους φορείς και ποιους; Θα τις καταθέσετε στη Βουλή;

2. Με ποια λογική, την ίδια ώρα που αρνείσθε να μονιμοποιήσετε τους μαχόμενους πυροσβέστες του πεδίου, διατηρείτε στις θέσεις τους και προβιβάζετε στην ιεραρχία της Πυροσβεστικής πρόσωπα που αποδεδειγμένα δεν επιτέλεσαν και δεν επιτελούν το καθήκον τους και ευθύνονται “αντικειμενικά”, κατά την προσφιλή σας έκφραση, για την καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας μας, αλλά και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ζώων, έμβιων πλασμάτων, οικοσυστημάτων; Έχετε σκοπό να αναζητήσετε και να αποδώσετε ευθύνες αλλά και να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες για την καταστροφή που συντελέσθηκε σε όλη τη χώρα φέτος και ιδιαιτέρως στον Έβρο με την εξαΰλωση του μοναδικού Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς, αλλά και για τις τραγικές απώλειες;»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ