Υπουργείο Υγείας: Γιατί μετακινούνται γιατροί προς το Νοσοκομείο “Σωτηρία”

Απάντηση σε δημοσιεύματα περί αποδυνάμωσης Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ για τη στελέχωση της νέας ΜΕΘ του νοσοκομείο “Σωτηρία” δίνουν πηγές του υπουργείου Υγείας. Όπως επισημαίνουν, η μετακίνηση 16 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προς το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» για χρονικό διάστημα 3 μηνών, γίνεται με γνώμονα την κλινική τους εμπειρία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Οι συγκεκριμένοι ιατροί θα αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα εκπαιδευτών για τους 45 προσληφθέντες ιατρούς στη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Όσο για το αν αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία από τις μετακινήσεις αυτές, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο αριθμός των ιατρών που μετακινείται, ουδόλως αποδυναμώνει τις Μονάδες Προέλευσης, με βάση την καταχώρηση αριθμού ατόμων ίδιας ειδικότητας, τα οποία υπηρετούν σε αυτές.

Ενδεικτικά:

  • Από τους 29 αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Λαϊκό», μετακινούνται οι 2.
  • Από τους 49 Καρδιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», μετακινείται ο 1.
  • Από τους 49 ιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», μετακινείται ο 1.

Από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι προχωρούν και σε μόνιμες προσλήψεις ιατρών, στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ολοκληρώνεται από τα Συμβούλια Κρίσεων η διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων ιατρών και βρίσκονται σε εξέλιξη:

  • Η προκήρυξη 81 θέσεων μονίμων ιατρών, εκ των οποίων οι 49 αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα.
  • Η προκήρυξη 400 θέσεων μονίμων ιατρών, εκ των οποίων οι 200 θα στελεχώσουν ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

Από τους 200 μόνιμους ιατρούς που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ, οι 45 προσλαμβάνονται για τη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», τονίζουν, σημειώνοντας ότι όλες οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου. Συνεπώς, λένε πηγές του υπουργείου Υγείας πριν το τέλος του 2020 τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα έχουν ενισχυθεί με 1.381 μόνιμους ιατρούς.

Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» υπογραμμίζουν ότι έχουν προσληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο, σε θέσεις επικουρικού προσωπικού:

  • 40 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων
  • 226 Νοσηλευτές/-τριες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού), εκ των οποίων οι 63 απασχολούνται αποκλειστικά σε ΜΕΘ
  • 16 ειδικευόμενοι Νοσηλευτές για τη λήψη ειδικότητας στην Επείγουσα/Εντατική Νοσηλευτική
  • 87 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό

Ακολουθεί ο πίνακας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ