Υπόθεση Novartis: Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για το ζήτημα της Novartis, με φόντο την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του Άδωνι Γεωργιάδη.

“Επισκεφθήκαμε με την Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα και του μεταφέραμε την πολύ έντονη ανησυχία μας για αυτά που λαμβάνουν χώρα στη δημόσια σφαίρα το τελευταίο διάστημα” 

Παρατηρούμε ότι υπάρχουν δύο πράξεις αρχειοθέτησης με διαφορετικές υπογραφές και διαφορετικό καταληκτικό περιεχόμενο και το γεγονός αυτό μόνο ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών μας δημιουργεί” ανέφερε σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

“Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η έννομη τάξη, τα αρμόδια όργανα θα αντιληφθούν, ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα πολυτελείας, αλλά για ένα βαθιά θεσμικό πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας” συμπλήρωσε. 

Στη δήλωση του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο 5 ετών, η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη. Παρά την οριστική αυτή κρίση, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο ίδιο θέμα και αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση. Προσβάλλει για άλλη μια φορά με αυτόν τον τρόπο, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών” τόνισε ο κ. Οικονόμου.

“Αυτό που ζητάει επί της ουσίας είναι οι δικαστικές αποφάσεις να υπηρετούν τους πολιτικούς του στόχους και τις κομματικές του σκοπιμότητες. Λογική που παραπέμπει σε αυταρχικό καθεστώς και όχι σε ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου. Ας αντιληφθούν επιτέλους στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα. Κι ας σεβαστούν αυτήν την ανεξαρτησία της” σημείωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ