Υπόθεση Novartis: “Μαραθώνια” η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου – Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες

της Άννας Κανδύλη

«Μαραθώνια» ήταν η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

Επί 6,5 ώρες ο πρώην υπουργός απαντούσε στις ερωτήσεις της κας. Αλεβιζόπούλου, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες επικεντρώθηκαν στο ζήτημα του δόλου στην επίμαχη υπόθεση.  Όπως δήλωσε μετά το πέρας της κατάθεσης: «Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κα. ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο δεύτερος μάρτυρας μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο που καταθέτει στην ανακρίτρια και είναι και αυτός όπως ο κ. Βενιζέλος μεταξύ εκείνων που έχουν καταθέσει μήνυση για την εμπλοκή του ονόματός τους στην υπόθεση Novartis. Ο κ. Λοβέρδος έχει στραφεί κατά των προστατευομένων μαρτύρων για ψευδορκία καθώς και κατά της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας.

Σε βάρος του η εισαγγελέας Τουλουπάκη είχε ασκήσει δίωξη για δωροληψία πολιτικού προσώπου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ