Υποχρεωτικός εμβολιασμός: “Παράθυρο” για επέκταση του μέτρου – Τι είπε ο Οικονόμου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες πολιτών άφησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει καθολικό τον υποχρεωτικό τον εμβολιασμό  ή να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι με την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα  εμβολιασμού  στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που το εφαρμόζει αυτό και όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
Και ανέφερε μεταξύ άλλων άλλων ότι  “Δεν υπάρχει μόνο προβληματισμός  κεντρικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Παρακολουθούμε συνεχώς δηλώσεις από αρχηγούς κρατών που προσανατολίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση . Η υποχρεωτικότητα είναι ένα εργαλείο….  είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσει κανείς  στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης η οποία εκτιμάται και αξιοποιείται ανάλογα με την εξέλιξη, με τα επιδημιολογικά γεγονότα, με τη δυναμική της πανδημίας και της κατάστασης”.
” Η κυβέρνηση πήρε αυτή  τη γενναία και υπεύθυνη  απόφαση για αυτήν την  ηλικιακή κατηγορία .Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  εξέλιξης και υλοποίησης  της απόφασης αυτής . Υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα  που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο  λειτουργεί η χώρα  μέσα στο κλίμα της πανδημίας.
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την αύξηση εμβολιαστικής κάλυψης και στις υπόλοιπες κατηγορίες και βεβαίως η μεγάλη προσπάθεια του εθνικού συστήματος Υγείας . Εδώ είμαστε τώρα με αυτόν τον τρόπο προχωρούμε .Και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ότι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το  κάνουμε”, συμπλήρωσε.

Δείτε όλα όσα είπε ο Γιάννης Οικόνομου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ