ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός και συλλυπητήρια για τη δολοφονική επίθεση στην Αίγυπτο

Αποτροπιασμό για τη δολοφονική επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων που επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο στην Γκίζα, αλληλεγγύη προς τον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου και βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δολοφονική επίθεση εναντίον αθώων πολιτών στο Κάιρο και την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς το λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους» αναφέρει σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είχε συνομιλία με την Αιγύπτια ομόλογό του, Ναμπίλα Μάκραμ, στην οποία εξέφρασε τη λύπη του, ενώ ανάλογο μήνυμα απέστειλε στον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

Κατά τον πρόσφατο απολογισμό των αιγυπτιακών Αρχών, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο, τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ο Αιγύπτιος ξεναγός τους σκοτώθηκαν όταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε καθώς το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περνούσε από το σημείο όπου ήταν τοποθετημένος, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων της Γκίζας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ