Υπέρ του νομοσχεδίου για την αναδοχή η Δημοκρατική Συμπαράταξη – ΒΙΝΤΕΟ

«Το νομοσχέδιο πρέπει να ενώσει πολλές πτέρυγες της Βουλής προς το συμφέρον των παιδιών και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους» επισήμανε η ειδική αγορήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναγνωρίζοντας ότι «στο νομοσχέδιο περιέχονται αρκετές θετικές διατάξεις που βοηθούν τον θεσμό της αναδοχής και της υιοθεσίας προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των δικαιωμάτων των παιδιών».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει το άρθρο 8, μετά τη βελτιωτική αλλαγή που βάζει ως πρωτεύον κριτήριο τη συγγενική αναδοχή και καταργεί το όριο ηλικίας σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως είπε.

«Εμείς στη ΔΗΣΥ βλέπουμε θετικά τις αλλαγές στο άρθρο 8, στις οποίες προχώρησε η αρμόδια υπουργός και το υπερψηφίζουμε» υπογράμμισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες η απόφαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προκαλέσει αναταράξεις στη ΔΗΣΥ καθώς τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχαν αφήσει αιχμές εναντίον του.

Δείτε το βίντεο από το Κανάλι της Βουλής

* Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ