Υπέρ της παραμονής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τάσσεται ο Καμμένος

Υπέρ της παράτασης της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που όπως υποστηρίζει έχει συμβάλει στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και υπέρ της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την ΕΕ στις επιχειρήσεις Sophia και Endeavor για την ασφάλεια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, τάσσεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συζητηθούν τα παραπάνω θέματα, παρουσία της εκπροσώπου της ΕΕ για την πολιτική Εξωτερικών και Αμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης, αναφέρθηκε κυρίως στην νότια διάσταση, με θέατρο επιχειρήσεων τη Μεσόγειο και επίκεντρο τη Λιβύη, το μεταναστευτικό και την αυξανόμενη αβεβαιότητα στη Μ. Ανατολή. Οι εξελίξεις αυτές ανέδειξαν τη σημασία της Ελλάδας, τόσο ως ναυτική δύναμη, όσο και ως παράγοντα σταθερότητας, και συνέβαλαν στην οικοδόμηση ενός «πολύ καλού κλίματος για τη χώρα στο ΝΑΤΟ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η Αθήνα, όπως επισήμανε ο κ. Καμμένος, επιδιώκει τη συνεργασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων Endeavor και Sophia, και τονίζει ότι με καλύτερους ελέγχους στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σουέζ, Κρήτης, Κύπρου, Σικελίας, μπορεί να υπάρξουν αποδοτικά αποτελέσματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου, ναρκωτικών και όπλων του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

«Έχουμε προτείνει να δημιουργηθεί μια υπηρεσία Πληροφοριών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με κομβικό ρόλο της Ελλάδας, η οποία λόγω των επαφών της και με κράτη μη μέλη του ΝΑΤΟ, μπορεί να βοηθήσει. Συνομιλούμε με τη Ρωσία, έχουμε συμφωνίες για ανταλλαγή πληροφοριών και με την Ιορδανία και την Ινδία. Περιμένουμε σύντομα την πρώτη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ινδίας στην Ελλάδα και σχεδιάζουμε συνεργασία τόσο στα εξοπλιστικά όσο και ευρύτερα» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

 

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τσιρώνης: Αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες

Μπακογιάννης: Δουλειά πέρα από κόμματα και παρατάξεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ