Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ την «παράνομη κατοχή και στρατιωτικοποίηση νησιών από την Ελλάδα»

Έτοιμος να τηρήσει για ακόμη μια φορά προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα φέρεται να είναι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να θέσει στο ΝΑΤΟ θέμα για «παράνομη κατοχή νησιών από την Ελλάδα».

Όπως αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak», «ένα άλλο θέμα που θα φέρει στην ατζέντα ο Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα. Ο Ερντογάν θα θίξει την «παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

Yeni Safak- Ερντογάν- Ελλάδα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα άλλα θέματα που θα θέσει επί τάπητος ο Τούρκος Πρόεδρος είναι εκείνο της Φινλανδίας και της Σουηδίας, προσκομίζοντας «στοιχεία» ότι στηρίζουν την τρομοκρατία.

Επίσης θα συζητήσει το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, της δημιουργίας διαδρόμου για τα ουκρανικά σιτηρά, της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία και ζητήματα οικονομίας και ενέργειας.

Απειλεί την Ελλάδα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος: Αποστρατιωτικοποίηση ή αμφισβήτηση νησιών “και όπου πάει”

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους «και όπου πάει».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet ο Φουάτ Οκτάι σημείωσε πως η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και δήλωσε πως είτε η Αθήνα θα κάνει πίσω, ή υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή), αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν αναφέρθηκε ειδικά στο Καστελλόριζο λέγοντας ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά «κάτω από τη μύτη μας αυτό και αυτό είναι απειλητικό για εμάς, δεν θα το ανεχθούμε και δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να μην απαντήσει».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ