Φρίκη και ανατριχίλα στα σύνορα Ισπανίας – Μαρόκου: 23 νεκροί μετανάστες – ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες

Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν με τον πιο θλιβερό τρόπο το δράμα μεταναστών. Όπως φαίνεται δεκάδες τραυματισμένοι μετανάστες είναι σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον. Τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα από το Μαρόκο στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μελίγια.

Αρκετοί μετανάστες είναι τραυματισμένοι, άλλοι φαίνεται να μην δείχνουν σημάδια ζωής, ενώ αρκετοί αιμορραγούν.

Ισπανία - μετανάστες

Σε βίντεο φαίνονται και Μαροκινοί αστυνομικοί που όχι μόνο δεν σπεύδουν να τους βοηθήσουν αλλά περνούν από πάνω τους αδιαφορώντας ή και σε ορισμένες περιπτώσεις ξυλοκοπώντας τους.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι νεκροί ανέρχονται σε 23 ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν ότι οι τραυματίες έμειναν αβοήθητοι για ώρες με αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν.

Οι αρχές του Μαρόκου υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν σε συνοριακό φράχτη και να κατευθυνθούν στη Μελίγια.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου ανέφερε ότι 76 πολίτες τραυματίστηκαν μαζί με 140 μαροκινούς αξιωματικούς.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ καταδίκασε τη «βίαιη επίθεση», για την οποία κατηγόρησε τις «μαφίες που εμπορεύονται ανθρώπους».

«Το βράδυ της Πέμπτης οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν στη μαροκινή πλευρά των συνόρων με ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν» δήλωσε ο Omar Naji της μαροκινής ομάδας δικαιωμάτων AMDH. Αρκετοί από αυτούς νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Ναντόρ, πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους, οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες είχαν ξύλα, μαχαίρια και οξύ με τα οποία επιτέθηκαν στους φύλακες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ