Ξέφυγε ο Τσαβούσογλου: Είναι για λύπηση η Ελλάδα – Της λέμε «καλημέρα» για να… ξυπνήσει

Νέο παραλήρημα από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος για ακόμη μια φορά εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μιλώντας στο TV NET έφτασε στο σημείο να πει και «καλημέρα» στα… ελληνικά για να… ξυπνήσει όπως είπε η χώρα μας.

«Λέμε στην Ελλάδα ότι αν θεωρείς ότι πίσω σου είναι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., σου λέμε «καλημέρα» για να ξυπνήσεις» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι «όποιος και να απειλεί την Τουρκία ισχύει το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», ενώ για τις ΗΠΑ είπε ότι «χάλασε το ζύγι στο ζήτημα της ισορροπίας. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα να ξέρει πως αυτά που κάνει δεν έχουν όφελος στις ΗΠΑ ούτε στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψει στην ισορροπία».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων που υπογράφηκαν για την ειρήνη. Ο λόγος αποστρατιωτικοποίησής τους ήταν αυτός. Για τη συνέχιση της ειρήνης πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Άρα θέλει σύγκρουση, δεν θέλει ειρήνη. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί από εμάς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επαναλαμβάνοντας ότι «στην Θράκη υπάρχει καταδίωξη, καταπίεση, δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία».

Το μνημόνιο με τη Λιβύη – «Πανικοβλήθηκε η Ελλάδα»

Ακολούθως ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο λέγοντας ότι «με τη Λιβύη είχαμε υπογράψει συμφωνία και το 2019. Μας λένε πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμότητα να υπογράψει. Αλλά η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Αίγυπτος έχουν υπογράψει διάφορα μνημόνια με την κυβέρνηση της Λιβύης».

Επίσης, είπε ότι «ο Ντμιέμπα λένε πως δεν έχει αρμοδιότητα, αλλά στον ΟΗΕ αυτόν καλούν. Σε όλες τις χώρες ή καλούν αυτόν ή την υπουργό Εξωτερικών. Η Αίγυπτος είπε την αντίρρηση της για τη νομιμότητα της κυβέρνησης, δεν είπε κάτι εναντίον της συμφωνίας».

Και εξαπέλυσε μια ακόμη επίθεση σε βάρος της Ελλάδας λέγοντας: «Η Ελλάδα σε κάθε θέμα κάνει το ίδιο. Εκφράζει τις ενστάσεις της πάλι. Είναι σε κατάσταση λύπησης. Ο κόσμος τους βαρέθηκε. Η συμφωνία με τη Λιβύη προβλέπει τις έρευνες στην ξηρά, στη θάλασσα, υπεράκτιες έρευνες κτλ. Εσάς τι σας νοιάζει. Αν υπήρχε ένα σημείο που περιελάμβανε μια συγκεκριμένη περιοχή πως είναι συζητήσιμη για εκείνους. Ο σημαντικότερος παίκτης στη Λιβύη είναι η Τουρκία».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «H Eλλάδα είναι ενοχλημένη επειδή η Τουρκία είναι παγκόσμιος παίκτης. Δεν το χωνεύουν αυτό. Η Ελλάδα όλο κατηγορεί την Τουρκία πως δεν συμμετέχει στις κυρώσεις. Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η Ελλάδα πανικοβλήθηκε με τις επιστολές μας, που εξηγήσαμε πως αυτό το θέμα έχει άμεση σχέση με την κυριαρχία των νησιών».

« Καλώ την Ελλάδα να άρει την ένταση της, να οδηγηθεί το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Διεθνές Δικαστήριο. Η Ελλάδα λέει ψέματα. Η Ελλάδα διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου, ενώ έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα. Για τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης έχει άδικο. Άρχισαν να λένε βλακείες μετά τις επιστολές μας. Εντός της Ε.Ε προσπαθεί να κινητοποιήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Και κατέληξε: «Επιχείρησες να πάρεις τα τουρκικά εδάφη, σε ρίξαμε στη θάλασσα και δεν το χώνεψες ακόμα. Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο και μετά εμείς απαντάμε πολλαπλάσια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ