Ξανθός στον Realfm 97,8: Λείπουν περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι από το ΕΣΥ σε σχέση με πέρσι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι “όταν δύο χρόνια μετά σε αντίθεση με τις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες που αναδιοργάνωσαν τα προγράμματά τους με την εμπειρία της πανδημίας, δεν είναι στην πραγματικότητα διπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ. Είναι εσωτερικές μετατροπές υπαρχουσών κλινών με το ίδιο προσωπικό σε μεγάλο βαθμό και αυτό επηρεάζει την απόδοση. Γιατί έχουμε 100% θνητότητα σε ορισμένες ΜΕΘ;”.

“Υπάρχει έλλειμμα συνολικής οργάνωσης και στήριξης του ΕΣΥ. Δεν το έκανε η κυβέρνηση, γιατί είχε υιοθετήσει μια γραμμή περί προσωρινότητας της πανδημίας” υπογράμμισε.

“Άλλες είναι οι προκλήσεις σε αυτή τη φάση και η κυβέρνηση δυστυχώς δεν τις παρακολουθεί” συμπλήρωσε.

“Ένα μέρος του προβλήματος είναι ότι λείπουν έμπειροι άνθρωποι. Πάνω από 5.000 είναι σε αναστολή και αν προστεθούν όσοι νοσούν και μπαίνουν σε καραντίνα και όσο συνταξιοδοτούνται, αλλά και όσοι παραιτούνται, έχουμε κύμα παραιτήσεων, αθροιστικά λείπουν πάνω από 10.000 εργαζόμενοι σε σχέση με πριν από έναν χρόνο” ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ