Βούτσης: Τα πράγματα δυσκολεύουν

Βούτσης: Τα πράγματα δυσκολεύουν 

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και μίλησε για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, τις ευθύνες που έχουν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, ενώ σχολίασε και την δημοσκοπηκή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ευρώπη έχει μπει σε ύφεση συνολικά και αυτό δεν ήταν μέσα στις εκτιμήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Άρα τα πράγματα δυσκολεύουν είτε έτσι, είτε αλλιώς, αντικειμενικά», είπε αρχικά ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Φαίνεται ότι είναι απολύτως αδιέξοδη η συνέχιση αυτής της στρατηγικής στην Ευρώπη, όπου κατά τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, είναι αδύνατο να συνεχίζουμε με πλεονάσματα που θα εισπράττονται από τον Βορρά και θα γίνουν ταυτόχρονα ελλείμματα του νότου. Αυτό που εμφανίστηκε σαν πλεόνασμα, οφείλεται και πάλι σε στάση πληρωμών και όχι σε μια ρευστότητα η οποία υπήρξε ως ένεση».

«Είναι μια μεταβατική περίοδος. Θα προσέξατε ότι όλο και λιγότεροι απαντάνε αυτή την περίοδο στις δημοσκοπήσεις, επίσης είναι πολλοί από αυτούς που δεν απαντούν και παίρνουν απόσταση και πηγαίνουν στην φαντασιακή κάλπη της χρυσής αυγής», σχολίασε ο κ. Βούτσης για τις δημοσκοπήσεις και συμπλήρωσε:

«Μας απασχολεί πολύ το ότι δεν κινητοποιείται όσο θα θέλαμε ο κόσμος αλλά ως ευαγγέλιο έχουμε την αυτονομία του εργατικού κινήματος».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ