Βούτσης στον Realfm 97,8: Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για το αν προετοιμάζεται ένα θερμό επεισόδιο

“Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για το αν προετοιμάζεται πράγματι ένα θερμό επεισόδιο, αυτό είναι το καταρχήν και θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως χώρα αποτρεπτικά σε μία τέτοια εξέλιξη. Η χθεσινή εξέλιξη με τις φρεγάτες και τα συνοδά πλοία στο πλοίο που πήγαινε ενδεχομένως όπλα στη Λιβύη και η στάση της ΕΕ αντιλαμβάνεστε ότι μόνο ανησυχία δημιουργεί. Για αυτό ακριβώς από την πλευρά μας -ακούσατε χθες και τον πρώην Πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, στην Βουλή- ως προς το βήμα που έγινε για την οριοθέτηση των ΑΟΖ με την Ιταλία, ήμασταν θετικοί εντάσσοντας το σε μία ανάγκη της χάραξης συνολικής στρατηγικής που προφανώς θα άπτεται και του κρίσιμου ζητήματος του τουρκολιβυκού συμφώνου και της πραγματικής αποδυνάμωσής του και όχι για διαδικαστικούς λόγους επιμένουμε τόσο πολύ στη χάραξη μία τέτοιας εθνικής στρατηγικής σε επίπεδο συμβουλίου αρχηγών κομμάτων και σε επίπεδο συνεννόησης ανάμεσα στους αρχηγούς των κομμάτων, πράγμα που προς ώρας δεν υπάρχει με ευθύνη του σημερινού Πρωθυπουργού. Άρα η ανησυχία μας νομίζω είναι απολύτως εύλογη”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι ευθύνη του σημερινού Πρωθυπουργού το ότι δεν έχει βάλει σε μία τακτική βάση τέτοιες επαφές, και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σε τελευταία ανάλυση έχει χειριστεί τα ζητήματα τα προηγούμενα 4,5 χρόνια και άρα ξέρουν και τους φακέλους, ξέρουν και τα δεδομένα. Θα ήταν προς επικουρία της σημερινής κυβέρνησης να υπάρχει αυτή η συζήτηση για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εξέλιξη στα εθνικά μας θέματα. Εφόσον όμως υπάρξει και το βήμα για να γίνει μία συνεννόηση ευρύτερη σε επίπεδο συμβουλίου αρχηγών κομμάτων θα ήταν μία πολύ σωστή εξέλιξη”, σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρόεδρος της Βουλής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “η κυβέρνηση εκινείτο από την αρχή στο βλέποντας και κάνοντας, διότι δεν είχε μία σαφή εικόνα ίσως τότε και των περιθωρίων που θα έδινε και ελπίζουμε να δώσει η ΕΕ σε σχέση με χρηματοδοτήσεις έστω από το 2021 και ύστερα. Αυτό το βλέποντας και κάνοντας την οδήγησε σε μία πολύ συντηρητική άποψη για άμεσες επιδοτήσεις προς τις μικρές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά βεβαίως και προς τις εγγυήσεις για τον κρίσιμο τομέα της εργασίας. Δυστυχώς στον ίδιο καμβά συνεχίζει και τώρα η κυβέρνηση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ