Βούλτεψη: Πού θα βρουν δουλειά οι Έλληνες, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιήσει τους ξένους;

Βούλτεψη: Πού θα βρουν δουλειά οι Έλληνες, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιήσει τους ξένους;

 

«Έχω την υποψία ότι θέλησε να τους διαβεβαιώσει ότι θα βρουν φτηνά χέρια εδώ, δεν θα χρειάζεται να πάνε στο Μπαγκλαντές για να τα βρουν» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη για τις για νομιμοποιήσεις μεταναστών.

Ο κ. Σταθάκη κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου είπε ότι  «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει υπηκοότητα σε περισσότερους μετανάστες».

«Αναρωτιέμαι, γιατί το είπε ο κ. Σταθάκης;» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας  στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ 100.3 και ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90.1

«Διότι, όπως ξέρετε, μιλούσε σε αυτούς που άλλοι μέσα στο κόμμα του, τους αποκαλούν “μαντρόσκυλα των αγορών” και όχι στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επομένως, μπορείτε να τους ρωτήσετε γιατί; Για ποιο λόγο; Και να μην πει κανείς για ανθρωπιστικούς λόγους, γιατί αυτό είναι άλλο ζήτημα που αφορά στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και όχι τα funds».

Η κ.Βούλτεψη ισχυρίστηκε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε νομιμοποίηση μεταναστών, δεν θα βρίσκουν δουλειές οι Έλληνες. «Θα τα πούμε όλα και θα είναι ο ελληνικός λαός ενώπιον των ευθυνών του. Γιατί ακούω να λένε ορισμένοι: «Ε, τι άλλο έχουμε να χάσουμε;». Όπως βλέπετε, έχουμε να χάσουμε και άλλα, γιατί πού θα βρουν δουλειά 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να εγγυάται στους ξένους ότι θα φέρει εδώ περισσότερους ξένους;»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα υποστηρίζει εμποδίζουν την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ σχολιάζοντας «ακούνε οι αγορές, δεν τα λέει στον εαυτό του». Όσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την έξοδο από το μνημόνιο η κ.Βούλτεψη είπε:

 «Στο τέλος του χρόνου τελειώνει το πρόγραμμα σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και έμενε το πρόγραμμα του ΔΝΤ, που όμως είναι ενσωματωμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και άρα έπρεπε να δοθεί μια λύση ως προς τη χρονική προέκταση. Το πρόγραμμα είναι ενιαίο, η τρόικα είναι ενιαία, άρα είναι ένα ζήτημα στο οποίο έπρεπε να δοθεί μια λύση και επομένως δεν υπήρξε εκ μέρους μας απόπειρα για πρόωρη έξοδο.

Ενδεχομένως για τεχνικούς λόγους να χρειάζεται μια μικρή περίοδος μερικών εβδομάδων, το πολύ ενός μηνός, για να ρυθμιστούν κάποια τεχνικά θέματα. Επειδή τα λεφτά του ΤΧΣ είναι 11,4 δις (ενδεχομένως ένα ποσό που θέλει ενίσχυση έναντι των αγορών), συζητάμε αν θα μπορούσε τα χρήματα του ΔΝΤ, που είναι δεσμευμένα για την Ελλάδα ως το τέλος του 2016, να προστεθούν προς ενίσχυση του ποσού του ΤΧΣ. Δεν σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιήσουμε, αλλά ως φόβητρο σε περίπτωση που οι αγορές θελήσουν να συμπεριφερθούν με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν τον Οκτώβριο».

 

Διαβάστε επίσης

Βούλτεψη: Ο Σταθάκης υποσχέθηκε στα funds νομιμοποίηση μεταναστών για φθηνούς εργάτες

Σκουρλέτης: Διαπίστωσαν όλοι ότι τα ίδια λέμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ