Βουλή – Βελόπουλος: Έχετε κάνει τους Έλληνες φτωχούς – Μιλάτε για ανάπτυξη και έχουμε πείνα

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, λέγοντας ότι απορεί με την αντίληψή της επί του θέματος ενώ την κατηγόρησε για διακυβέρνηση χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα. «Έχετε κάνει τους Έλληνες φτωχούς και θησαυρίζουν οι κολλητοί και φίλοι σας», επισήμανε και τόνισε ότι «μας μιλάτε για ανάπτυξη και έχουμε πείνα. Μας λέτε ότι χτυπάτε την ακρίβεια και οι τιμές συνεχώς ανεβαίνουν».

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει επαγγελματίες δυο ταχυτήτων από το τέλος επιτηδεύματος, σημειώνοντας ότι θα είναι στα 400 – 500 ευρώ για τους εργαζόμενους που πληρώνονται με μπλοκάκι, χωρίς όμως την οριζόντια μείωση 50% που ισχύει για τους άλλους αυτοαπασχολούμενους.

Έρχεται «καταιγίδα» πλειστηριασμών

Για τον πτωχευτικό νόμο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι το καινούργιο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση κάνει πιο δύσκολη την όλη διαδικασία για τον δανειολήπτη. Πτωχεύετε τους απλούς πολίτες σα να ήταν έμποροι, αλλά χωρίς να τους δίνετε τα δικαιώματα των εμπόρων, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα τον Οργανισμό Διαχείρισης των Ακινήτων των Οφειλετών για την επαναγορά τους», γιατί «δεν βρίσκετε σε ποιόν ιδιώτη να τα δώσετε. Γιατί όλα τα έχετε δώσε στους ιδιώτες. Δεν υπάρχει τίποτα δημόσιο πλέον», σχολίασε. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας έγινε μόνο επί Καραμανλή ενώ προέβλεψε ότι έρχεται «καταιγίδα» πλειστηριασμών. «Δυστυχώς οι Έλληνες παραμένουν ως εξαθλιωμένοι σκλάβοι χρέους των ξένων στην ίδια τους την πατρίδα», προσέθεσε.

Νοθεία με την επιστολική ψήφο

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναρωτήθηκε πώς γίνεται ο πρωθυπουργός να αποφασίζει μόνος του χωρίς να ενημερώνει κανέναν και είπε : ” Έχετε καταλάβει ότι πάνε να κλέψουν και να κάνουν νοθεία; Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την χάλκευση των εκλογών από τη ΝΔ. Όταν στους εκλογικούς καταλόγους δεν έχει γίνει εκκαθάριση και υπάρχουν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι άνω των 100 ετών, πώς είναι δυνατόν να το επιτρέψετε αυτό;», προσέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Για Σούνακ και Ερντογάν

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην ακύρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του, κάνοντας λόγο για φιάσκο. Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε την αντίθεσή του για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι θα συζητήσουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ