Βουλή: Το «άνοιγμα» του Νίκου Παππά προς το ΠΑΣΟΚ και το «καρφί» της Όλγας Γεροβασίλη – Βίντεο

Μετά το “άνοιγμα” του Στέφανου Κασσελάκη προς το ΠΑΣΟΚ, σειρά είχε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Οι προσωπικές στρατηγικές σε αυτή τη φάση είναι απωθητικές

Τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, περί συγκλίσεων στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στην Γαλλία, σχολίασε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη,  που προήδρευε της συνεδρίασης, ενώ συνέχεια έδωσε και ο Χρήστος Γιαννούλης που ανέβηκε στο βήμα μετά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ κάνοντας λόγο για συγκλίσεις μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και στη Γαλλία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στη Γαλλία τις προηγούμενες μέρες και στη βάση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας προκήρυξε βουλευτικές εκλογές. Σε λίγα εικοσιτετράωρα μέσα, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, Πράσινοι και το κόμμα του Μελανσόν, ανακοίνωσαν ότι θα κατέβουν μαζί στις βουλευτικές εκλογές. Ανακοίνωσαν κοινά ψηφοδέλτια. Αυτός είναι ο εφιάλτης σας. Αυτό φοβάστε. Την συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, η οποία θα είναι και η άμεση απάντηση στη συνέχιση αυτής της πολιτικής.  Θα ζήσετε τον γαλλικό εφιάλτη. Εμείς τι έχουμε να πούμε; Άντε και στα δικά μας».

Σε εκείνο το σημείο και αφού κατέβηκε από το βήμα ο κ. Παππάς, η προεδρεύουσα, Όλγα Γεροβασίλη, αναρωτήθηκε με νόημα: «Άρχισε έντονος διάλογος μεταξύ των δύο παρατάξεων;» με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, να προσθέτει: «Ο διάλογος θα αρχίσει και θα είναι εποικοδομητικός».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ